You are here

Alkoholbehandling for borgere over 18 år

Alkoholrådgivningen hos Favrskov Rusmiddelcenter er et gratis tilbud til alle, der ønsker at ændre deres alkoholvaner.

Uanset om du har små eller store problemer med alkohol, så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 89 64 10 80.

Hjælp til dig som er pårørende til en, der drikker og ikke er i behandling

Når en person der står dig nær har et alkoholproblem, kan det være svært at få hverdagen til at hænge sammen. Du oplever måske en tvivl om, hvor meget personen drikker, eller du har måske en følelse af skyld eller skam over det store forbrug af alkohol.

Hvis du ønsker rådgivning, kan du kontakte en af vores alkoholbehandlere. Deres navne og telefonnumre står nederst på hjemmesiden. Når du kontakter os, skal du blot fortælle os, at du ønsker rådgivning i forhold til at få den drikkende i behandling og til at øge din egen livskvalitet.  

Du kan læse mere om problematisk brug af alkohol på Alkolinjen for børn og unge. Siden henvender sig også til pårørende.

Nedenfor kan du få svar på en række af de mest typiske spørgsmål om tilbuddet.

Spørgsmål og svar

 • Behandlingsgaranti

  I følge sundhedsloven har du krav på at komme i behandling senest 14 dage efter du har henvendt dig til Favrskov Rusmiddelcenter.

   

  Der kræves ingen henvisning, så vi er klar fra det øjeblik, vi modtager din henvendelse. Du kan henvende dig anonymt.

   

  Du kan frit vælge behandlingssted uanset din bopæl.

   

 • Behandlingsform

  Det indledende arbejde har ofte form af to anonyme rådgivende samtaler, så du og rådgiveren sammen kan pejle jer ind på det rette forløb.

   
  Vores tilgang er motiverende samtaler og kognitiv behandling. De motiverende samtaler er en del af den indledende rådgivning. Målet er at skabe klarhed om den beslutning, du er ved at træffe for dig selv og dem omkring dig.

  Kognitiv behandling retter opmærksomheden på sammenhæng mellem tanker, følelser, kroppens reaktioner og handlingsmønstre. Når du søger nye vaner, er det vigtigt at forstå, hvad der foregår i din hjerne og resten af din krop. Det er igennem den forståelse, det gamle kan nedbrydes, så nye og sundere vaner kan bygges op.

Kontakt

Favrskov Rusmiddelcenter
Stationsstræde 51
8370 Hadsten
Tlf. 89 64 10 80
Alkoholbehandling

Rusmiddelbehandler Alon Blum

Tlf. 24 90 54 30

 

Rusmiddelbehandler Dinah Maabari

Tlf. 30 55 39 19
 

 

Rusmiddelbehandler Susanne Kirkegaard

Tlf. 30 43 83 95
 

Personligt fremmøde kan kun ske efter forudgående aftale.

Senest opdateret

13.01.2021
anoa