You are here

Børnehaven Engen

Børnehaven Engen er forholdsvis lille børnehave midt i Søften

Børnehaven Engen er en børnehave fuld af glade børn og voksne med gode relationer til hinanden. Vi har til huse i et gammelt, delvist renoveret hus centralt i Søften.

Børnehaven Engen er normeret til 66 børn i alderen 3- 6 år. Børn og voksne er inddelt i 3 grupper: Mariehønen, Guldsmeden og Sommerfuglen. På Mariehønen og Guldsmeden er børnene fra 3-5 år.

På Sommerfuglen samles de ældste børn, når de bliver 5 år og indtil skolestart ved det fyldte 6 år. På den måde kan vi arbejde mere fokuseret med at forberede børnene på overgangen til skolen. Vi har et tæt og godt samarbejde med skolen, som børnene besøger i fast interval. Vi tilbyder før-skoleskak, som en del af samarbejdet med skolen om trygheden i overgang til skole.

Åbningstid

  • Mandag til torsdag: 6.30 - 17.00
  • Fredag til 6.30 - 16.00
     

Leg og aktiviteter foregår både gruppevis og på tværs af grupperne, og børnene har adgang til aktiviteter og relationer i hele huset.

Vi bruger vores store, indbydende og naturskønne legeplads aktivt og hver dag. Her er plads og mulighed for fysisk udfoldelse og fordybelse. Vi leger, laver bål, finder kriblekrabledyr, cykler, spiller bold, hockey og meget andet.

Personalet har et tæt samarbejde. De er dygtige og imødekommende, og glæder sig til modtage børn og familier fra nærområdet.

Vores hverdag

Hverdagen tager afsæt i dagtilbudsloven og læreplanen, hvor vi kontinuerligt har fokus på læringsmiljøer, børneperspektivet, den legende tilgang samt plads til barndommen. Derfor består børnenes hverdag hovedsageligt af lærerige lege med børn og voksne. 

Vores pædagogiske aktiviteter tager udgangspunkt i en balance mellem voksenstyret aktivitet, voksne som medlegere, børnenes frie leg med guidning eller børnenes frie leg. 

Forældresamarbejde

Vi har en aktiv forældregruppe, der afholder diverse arrangementer i Engen for alle børn og deres familier. Det kan bl.a. være fælles madaftner, juleklip, sommerfest, fælles arbejdsdag og meget mere. 

En gang om året har vi besøgsdag, hvor hvert barn må inviterer et familiemedlem, eksempelvis bedsteforældre, med i børnehaven til forskellige aktiviteter. Mindst en gang om året arbejder de ældste børn med et emne, der skal vises frem for forældrene - det kan være MGP, teater, en cirkusforestilling eller noget helt fjerde. 

Forældretilfredshed 2019

Der er i efteråret 2019 gennemført en forældretilfredshedsundersøgelse blandt forældre til børn i daginstitutioner og dagpleje.

Læs resultatet for Børnehaven Engen her [pdf]

Læreplaner

Læs læreplan og evaluering af læreplanen for Børnehaven Engen her

 

Er dokumenterne ikke tilgængelige for dig, er du velkommen til at kontakte os på tilgaengelig@favrskov.dk. Så præsenterer vi dokumenterne for dig på anden vis inden for 48 timer.

Kontakt

Børnehaven Engen
Kvottrupvej 1
Søften
8382 Hinnerup
Tlf. 89 64 57 60
Mob 40 16 73 57
Daglig leder
Henriette Hein Boutrup
Tlf. 89 64 57 60
Mob 20 28 18 24

Senest opdateret

30.08.2021
riz