You are here

Favrskov Talent

Velkommen til Favrskov Talent, der er for dig, der går i 7.-10. klasse i Favrskov, har et talent og har lyst til at udvikle dig.

Du har ild i øjnene, og du vil gerne træne - også når det er tidligt, det er mørkt, og det er koldt. Du er med andre ord motiveret og træningsparat!

Favrskov Talent arbejder tæt sammen med skolerne og klubberne for at skabe optimale betingelser, så skole og talenttræning kan kombineres. Dit skoleskema er tilrettelagt, så du har basistræning og disciplinspecifik træning to gange om ugen. Træningen varetages af dygtige og engagerede trænere, der arbejder for, at dit talent kan udfolde sig bedst muligt.

Vi har desuden sideløbende kurser og temaer, hvor du får undervisning og oplæg af eksperter inden for krop, ernæring, psykologi og skadesforebyggende træning.

Læs mere om de enkelte discipliner i Favrskov Talent i spalten øverst  til højre.

Læs folder om Favrskov Talent

Informationsmøde på Teams

Onsdag 19. maj 2021 kl. 19 er der informationsmøde på Teams, hvor I kan høre mere om Favrskov Talent og stille spørgsmål.
Link til mødedeltagelse

Find ansøgningsskemaet

Udfyld ansøgningsskemaet

Se bustider til morgentræningen

Er dokumenterne ikke tilgængelige for dig, er du velkommen til at kontakte os på tilgaengelig@favrskov.dk. Så præsenterer vi dokumenterne for dig på anden vis inden for 48 timer.

Som en del af Favrskov Talent får du:

 • To træninger om ugen i skoletiden, fordelt på en sportsspecifik træning og en basistræning
 • Temadage, hvor du får undervisning og oplæg af eksperter inden for eksempelvis krop, ernæring, psykologi og skadesforebyggende træning
 • Dygtige og engagerede trænere, der arbejder for, at dit talent kan udfolde sig bedst muligt
 • En plads i et stærkt talentmiljø med talenter fra flere sportsgrene
 • En dagligdag, der hænger godt sammen med træning og skole
 • Nye venner på tværs af skoler, sport og byer, der lige som dig bruger meget tid på sport

Få mere at vide om Favrskov Talent

 • Hvilke discipliner og skoler er med?

  Følgende discipliner er med i Favrskov Talent:

  Badminton, basketball, fodbold, E-sport, håndbold og svømning. Som udgangspunkt kan du også godt deltage, hvis du er talentfuld inden for en anden sportsgren end de nævnte.

  Som en del af Favrskov Talent har du to træninger om ugen i skoletiden, fordelt på:

  • En sportsspecifik træning

  Onsdag morgen kl. 7.00 - 8.30
  i Hadsten Kultur- og Idrætscenter og Rønbæk Idrætscenter. Der indsættes to særbusser mellem skolerne til og fra træning. Se bustiderne. 

  Du møder op på din egen skole.

  • En basistræning i dit lokale område

  Mandag kl. 14.30 - 16.00 i Hadsten Kultur- og Idrætscenter
  Torsdag kl.14.30-16.00 i Rønbæk Idrætscenter
   

  Følgende skoler er en del af Favrskov Talent:

  Hadsten Skole, Østervangskolen, Hadbjerg Skole, Haldum-Hinnerup Skolen, Rønbækskolen og Præstemarkskolen.

   

  NB! Hvis du er talentfuld, men går på en anden skole i kommunen, kan du godt ansøge om at blive en del af Favrskov Talent. Du skal bare være opmærksom på, at du selv skal sørge for transporten.

 • Hvad skal der til, for at du kan blive optaget?

  • Du skal gå i 7.-10. klasse og være et talent, vurderet på dit aktuelle niveau og dit potentiale på længere sigt.
  • Du er motiveret, og du er træningsparat - også hvis du eksempelvis bliver skadet eller oplever modgang.
  • Du har et skolefagligt overskud, og din skole kan godkende din deltagelse på Favrskov Talent. Du har selv ansvaret for at følge op på evt. lektier.

  Bemærk: Det er ikke en forudsætning, at du spiller i en klub i Favrskov Kommune, men skolen har et begrænset antal pladser.

   

  Sådan foregår optagelsesproceduren

  Der er informationsmøde 19. maj kl. 19 på Teams. Ansøgningsfristen er 1. juni 2021.

   

  Når din skole har modtaget din ansøgning, er det op til skolen, om de på din skolefaglige baggrund kan indstille dig til Favrskov Talent. Du modtager svar på din ansøgning inden sommerferien og info om eventuelt Try Out og den videre proces.

  Efter vores Try Out modtager du svar om optagelse fra din skole. Træningen i Favrskov Talent begynder onsdag 1. september 2021 og følger skolekalenderen frem til 9. klassernes sidste skoledag.

   

  Kontakt

  Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte talentkoordinator Thomas Møller: talentkoordinator@favrskov.dk eller 22 76 97 48

 • Forhistorien

  I efteråret 2018 var der premiere på Favrskov Talent i et samarbejde mellem Hadsten Håndbold, Hadsten Hawks og Favrskov Kommune. Ni håndbolddrenge, seks håndboldpiger og ni basketdrenge var klar til at gå i gang med træningen.

  Siden er flere sportsgrene og skoler kommet til, og Favrskov Talent må siges at have fået fodfæste i Favrskov Kommune.
  Nyheden i år er, at svømning nu også er blevet en del af Favrskov Talent, og det er med til at styrke bredden i vores talentprogram.

  Vi har fået vist, at de unge talenter kan dygtiggøre sig lokalt uden at skulle rykke væk fra det lokale miljø. Evalueringen viser, at de på flere plan får noget ud af at fokusere på deres sportsgren: Eleverne udvikler sig både sportsligt og personligt, de får nye venskaber, de tager ansvar og får overskud.

   

  I Favrskov Kommune er der heldigvis et stærkt idræts- og foreningsmiljø med mange dygtige og talentfulde medlemmer. Med Favrskov Talent er vi med til at understøtte det gode arbejde, der foregår ude i klubberne.

   

  Allan Jøsendal Kjeldbjerg

  formand for foreningen Favrskov Talent

Senest opdateret

10.05.2021
dole