You are here

Favrskov Talent

Velkommen til Favrskov Talent, der er for dig, der går i 7.-10. klasse i Favrskov, har et talent og har lyst til at udvikle dig.

Du har ild i øjnene, og du vil gerne træne og øve dig - også når det er tidligt, det er mørkt, og det er koldt. Du er med andre ord motiveret og træningsparat!

Favrskov Talent arbejder tæt sammen med skolerne, klubberne og musikskolen for at skabe optimale betingelser for at kombinere skole og talenttræning. Dit skoleskema er tilrettelagt, så du har basistræning og disciplinspecifik træning to gange om ugen. Øvetimerne og træningen varetages af dygtige og engagerede trænere og undervisere, der arbejder for, at dit talent kan udfolde sig bedst muligt.

Vi har desuden sideløbende kurser og temaer, hvor du får undervisning og oplæg af eksperter inden for krop, ernæring, psykologi og skadesforebyggende træning.

Læs mere om de enkelte discipliner i Favrskov Talent i spalten øverst  til højre.

Læs folder om Favrskov Talent

Se bustider til morgentræningen

OBS! Se powerpoint.præsentationen fra informationsmødet 3. juni 2020 på Google Meet

Er dokumenterne ikke tilgængelige for dig, er du velkommen til at kontakte os på tilgaengelig@favrskov.dk. Så præsenterer vi dokumenterne for dig på anden vis inden for 48 timer.

 

Som en del af Favrskov Talent får du:

 

 • To træninger om ugen i skoletiden, fordelt på en sports- eller instrumentspecifik træning, samt en basistræning
 • Temadage, hvor du får undervisning og oplæg af eksperter inden for eksempelvis krop, ernæring, psykologi og skadesforebyggende træning
 • Dygtige og engagerede trænere og undervisere, der arbejder for, at dit talent kan udfolde sig bedst muligt
 • En plads i et stærkt talentmiljø med talenter fra flere sportsgrene og musik
 • En dagligdag, der hænger godt sammen med træning og skole
 • Nye venner på tværs af skoler, sport og byer, der lige som dig bruger meget tid på sport eller musik

Få mere at vide om Favrskov Talent

 • Hvilke discipliner og skoler er med?

  Følgende discipliner er med i Favrskov Talent:

  Badminton, basketball, fodbold, E-sport, håndbold og musik

   

  Som en del af Favrskov Talent har du to træninger/øvesessions om ugen i skoletiden, fordelt på:

  • En sports- og instrumentspecifik

  SPORT: Onsdag morgen kl. 7.00 - 8.30
  i Hadsten Kultur- og Idrætscenter og Rønbæk Idrætscenter. Der indsættes to særbusser mellem skolerne til og fra træning. Se bustiderne. 
  Du møder op på din egen skole.

  MUSIK: 30 min. om eftermiddagen i musikskolens undervisningstid. Tidspunktet aftales med din lærer.

  • En basistræning/øvesession i dit lokale område

  Mandag kl. 14.30 - 16.00 i Hadsten Kultur- og Idrætscenter.
  Torsdag kl.14.30-16.00 i Rønbæk Idrætscenter.
  Musikken er i Kulturhus Sløjfen, Hadsten
   

  Følgende skoler er en del af Favrskov Talent:

  Hadsten Skole, Østervangskolen, Hadbjerg Skole, Haldum-Hinnerup Skolen, Rønbækskolen, Præstemarkskolen og Favrskov Musikskole

   

  NB! Hvis du er talentfuld, men går på en anden skole i kommunen, kan du godt ansøge om at blive en del af Favrskov Talent. Du skal bare være opmærksom på, at du selv skal sørge for transporten.

 • Hvad skal der til, for at du kan blive optaget? (sport)

  • Du skal gå i 7.-10. klasse og være et talent, vurderet på dit aktuelle niveau og dit potentiale på længere sigt.
  • Du er motiveret, og du er træningsparat - også hvis du eksempelvis bliver skadet eller oplever modgang.
  • Du har et skolefagligt overskud, og din skole kan godkende din deltagelse på Favrskov Talent. Du har selv ansvaret for at følge op på evt. lektier.

  Bemærk: Det er ikke en forudsætning, at du spiller i en klub i Favrskov Kommune, men skolen har et begrænset antal pladser.

   

  Sådan foregår optagelsesproceduren

  Der var informationsmøde 3. juni kl. 19 på Google Meet. Ansøgningsfristen var 10. juni 2020.

   

  Når din skole har modtaget din ansøgning, er det op til skolen, om de på din skolefaglige baggrund kan indstille dig til Favrskov Talent. Du modtager svar på din ansøgning inden sommerferien og info om eventuelt Try Out og den videre proces.

  Efter vores Try Out modtager du svar om optagelse fra din skole. Træningen i Favrskov Talent begynder onsdag 2. september 2020 og følger skolekalenderen frem til 9. klassernes sidste skoledag.

   

  Kontakt

  Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte talentkoordinator Thomas Møller: talentkoordinator@favrskov.dk eller 22 76 97 48

 • Hvad skal der til, for at du kan blive optaget? (musik)

  • Du vil udvikle dit talent for musik
  • Du har musikalske ambitioner og drømme
  • Du vil prioritere musikken både alene og sammen med andre
  • Du går til instrumental- eller sangundervisning i musikskolen, og du ønsker en skolegang, der kan støtte op om din musikalske udvikling

  Sådan ansøger du

  Du finder ansøgningsskemaet her eller på favrskovmusikskole.dk og sender det til din skole. Ansøgningsfristen var 10. juni 2020.

  Hvis din skole indstiller dig som egnet, bliver du inviteret til en optagelsesprøve i musikskolen, og du modtager besked inden sommerferien med information om den nærmere proces for optagelsesprøven.

   

  Læs mere om optagelsesprøven

   

  Første undervisningsgang er torsdag 3. september 2020, og undervisningen følger skolernes kalender frem til 9. klassernes sidste skoledag i maj 2021.

  NB: Musiktalenthold oprettes ved minimum seks deltagere.

   

  Kontakt 

  Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte musik-talentkoordinator Andreas Restorff: andreas.restorff@gmail.com eller 52 16 70 11.

 • Forhistorien

  I efteråret 2018 var der premiere på Favrskov Talent i et samarbejde mellem Hadsten Håndbold, Hadsten Hawks og Favrskov Kommune. Ni håndbolddrenge, seks håndboldpiger og ni basketdrenge var klar til at gå i gang med træningen.

  Siden er flere sportsgrene og skoler kommet til, og Favrskov Talent må siges at have fået fodfæste i Favrskov Kommune.
  Nyheden i år er, at Favrskov Musikskole også er blevet en del af Favrskov Talent, og det er i høj grad med til at styrke bredden i vores talentprogram.

  Vi har fået vist, at de unge talenter kan dygtiggøre sig lokalt uden at skulle rykke væk fra det lokale miljø. Evalueringen viser, at de på flere plan får noget ud af at fokusere på deres sportsgren: Eleverne udvikler sig både sportsligt og personligt, de får nye venskaber, de tager ansvar og får overskud.

   

  I Favrskov Kommune er der heldigvis et stærkt idræts- og foreningsmiljø med mange dygtige og talentfulde medlemmer. Med Favrskov Talent er vi med til at understøtte det gode arbejde, der foregår ude i klubberne og i musikskolen.

   

  Allan Jøsendal Kjeldbjerg

  formand for foreningen Favrskov Talent

Senest opdateret

14.09.2020
dole