Hjælp til børn og unge

Har du og din familie brug for hjælp? Kender du et barn, som har det svært, og som har brug for hjælp?

Du kan altid kontakte barnets lærere eller pædagoger, hvis du og dit barn har brug for hjælp.

Du kan også kontakte socialrådgiverne i Børn og Familie. Sammen kan vi finde ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe jer. Du kan også kontakte Familie- og Ungehuset - læs mere i spalten til højre her på siden under dag- og døgntilbud. Der er også informationer om kommunens døgntilbud Slottet og Åhuset.

Målet med Favrskov Kommunes Børne- og Ungepolitik er at skabe sammenhæng og helhed i indsatsen for det enkelte barn og dets familie. Det sker blandt andet i samarbejde mellem socialrådgivere, sundhedsplejersker og psykologer.

Kender du et barn, som du er bekymret for, bør du underrette kommunen om det, så barnet kan få hjælp.

I spalten til højre kan du også læse mere om, hvordan det er at være plejefamilie - eller finde informationer, hvis I allerede er plejefamilie.

Muligheder for hjælp

• Åben anonym rådgivning

Den åbne anonyme rådgivning tilbyder personlige samtaler over telefonen for børn, unge og deres forældre samt til vordende forældre. Det gratis tilbud gælder også andre personer, der sørger for et barn eller en ung.

I kan få op til tre samtaler. I kan være anonyme, og vi registrerer ikke oplysninger om jer.

Den gratis rådgivning skal være med til at løse og forebygge vanskeligheder. Sammen med jer vil rådgiveren arbejde på at finde frem til konstruktive løsninger for netop jeres familie. Har I brug for en anden form for støtte, kan jeres rådgiver pege på andre muligheder.

Den åbne anonyme rådgivning kontaktes på 89 64 34 50 onsdage fra kl. 15-17. Det er ikke muligt at ringe i skoleferierne.

• Ungeteamet i Favrskov Børne- og Ungecenter

Børne- og Ungecentret består af tre forskellige afdelinger - Åhuset, Slottet og Ungeteamet.

Åhuset og Slottet er begge døgninstitutioner. Åhuset er for børn, som ved indflytningen er mellem 0-12 år. På Slottet bor unge mellem 14 og 18 år.

Ungeteamet tilbyder en særlig intensiv form for kontaktperson til unge mellem 14 og 22 år, som i hverdagen har behov for støtte og vejledning til stort og småt. Den unge kan enten bo hjemme, på eget værelse eller i en ungdomsbolig.

• Beredskabsplan vold og overgreb

Socialrådgiverne i Børn og Familie
tlf. 89 64 34 27 eller 89 64 34 06

mandag, tirsdag, torsdag og fredag