Hjælp til børn og unge

Har du og din familie brug for hjælp? Kender du et barn, som har det svært, og som har brug for hjælp?

Du kan altid kontakte barnets lærere eller pædagoger, hvis du og dit barn har brug for hjælp.

Du kan også kontakte socialrådgiverne i Børn og Familie. Sammen kan vi finde ud af, hvordan vi bedst kan hjælpe jer. Du kan også kontakte Familie- og Ungehuset - læs mere og se kontaktmuligheder længere nede på siden.

I vores servicedeklarationer kan du se et overblik over de forskellige former for hjælp og støtte, som lovgivningen giver mulighed for. Valget af indsats træffes efter en konkret, faglig vurdering i samarbejde med familien.

Målet med Favrskov Kommunes Børne- og Ungepolitik er at skabe sammenhæng og helhed i indsatsen for det enkelte barn og dets familie. Det sker blandt andet i samarbejde mellem socialrådgivere, sundhedsplejersker og psykologer.

Kender du et barn, som du er bekymret for, bør du underrette kommunen om det, så barnet kan få hjælp.

Muligheder for hjælp

• Åben anonym rådgivning

Den åbne anonyme rådgivning tilbyder personlige samtaler eller samtaler over telefonen for både familien eller dig som enkeltperson.

I kan få 1-3 samtaler á 1 time. I kan være anonyme, og vi registrerer ikke oplysninger om jer.

Den gratis rådgivning skal være med til at løse og forebygge vanskeligheder. Sammen med jer vil rådgiveren arbejde på at finde frem til konstruktive løsninger for netop jeres familie. Har I brug for en anden form for støtte, kan jeres rådgiver pege på andre muligheder.

Den åbne anonyme rådgivning kontaktes på 89 64 34 50 onsdage fra kl. 15-17.

• Familie- og Ungehuset - hjælp til hele familien

I Familie- og Ungehuset sætter vi familien og dens netværk i centrum. Vi arbejder med at klæde forældrene på til at tage ansvar og vejlede deres børn. Vi har fokus på at støtte barnet i dets udvikling og hjælpe barnet med at indgå i sociale sammenhænge. Vi arbejder med den nære kontakt mellem forældre og børn.

I vores arbejde veksler vi mellem samtaler og konkrete øvelser. Det kan foregå både i Familie- og Ungehuset og i familiens eget hjem.
    Familie- og Ungehuset kan også samarbejde med socialrådgivere, skoler, daginstitutioner, sundhedsplejersker, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) og andre relevante fagpersoner.

Ungeteamet tilbyder en særlig intensiv form for kontaktperson til unge mellem 12 og 22 år, som i hverdagen har behov for støtte og vejledning til stort og småt. Den unge kan enten bo hjemme, på eget værelse eller i en ungdomsbolig.

Kontakt Familie- og Ungehuset
    Hovvej 120, 8370 Hadsten
    89 64 34 50
    (eventuelt administrationens dag- og døgntelefon: 89 64 25 60 eller til Gitte Morgenstjerne, teamleder i Familie- og Ungehuset: 21 17 85 89)

• Favrskov Børne- og Ungecenter

Børne- og Ungecentret består af tre forskellige afdelinger - Åhuset, Slottet og Ungeteamet.

Åhuset og Slottet er begge døgninstitutioner. Åhuset er for børn, som ved indflytningen er mellem 0 - 12 år. På Slottet bor unge mellem 12 og 18 år.

Ungeteamet tilbyder en særlig intensiv form for kontaktperson til unge mellem 14 og 22 år, som i hverdagen har behov for støtte og vejledning til stort og småt. Den unge kan enten bo hjemme, på eget værelse eller i en ungdomsbolig.

Du kan læse meget mere om Favrskov Børne- og Ungecenter på deres egen hjemmeside.

• Beredskabsplan vold og overgreb

Socialrådgiverne i Børn og Familie
tlf. 89 64 34 27 eller 89 64 34 06

mandag, tirsdag, torsdag og fredag