Aarhus 2017: Dans din nabo

• Dans din nabo

Pressefoto fra "Dans din Nabo" af Martin Busborg.

’Dans din nabo’ er et Aarhus 2017-projektet, der stiller skarpt på dansen og på lokalbefolkningen som medskabere af den.

Følg Dans din Nabo på Facebook

En sjælden gang får man chancen for at lære sine naboer at kende på en ny måde! Den internationale kunstnergruppe hello!earth besøger landsbyen Skjød i Favrskov Kommune og genopliver forsamlingshusets og dansens urgamle funktion som socialt mødested.

En deltagende folkefest skabt sammen med de lokale borgere i landsbyen med udgangspunkt i øjeblikke, hvor bevægelse og fællesskab har betydet noget i vores liv. Landsbyens og publikums historier bliver sammen udgangspunktet for en ny folkedans og en ny forståelse af vores fællesskab.

Det aarhusianske danseteater BORA BORA - Dans & Visuelt Teater står i spidsen for projektet, men samarbejder med det internationale kunstnerkollektiv hello!earth.

'Dans din nabo' kulminerer i september, hvor danseforestillingerne opføres – men projektet starter allerede op i foråret 2017, hvor kunstnerne fra hello!earth besøger Skjød.

I alt skal der fremføres 12 forestillinger i Skjød Forsamlingshus, hvor publikum selv deltager aktivt i opførelsen af Skjødsernes danse.

Men projektet ender ikke her. Der skal nemlig produceres skolemateriale og workshops om metoderne, så andre landsbyer – både inden- og uden for kommunegrænsen – kan få glæde af Skjøds erfaringer.

Skjød har sammen med BORA BORA fået 350.000 kroner fra Aarhus 2017-fonden og 75.000 kroner fra Landsbyrådet at danse for.

Læs også Aarhus Stiftstidendes artikel om Dans din Nabo

Senest opdateret