Junior Rangers er for seje piger og drenge i Favrskov

10 seje piger og 10 seje drenge med mod på natur har nu mulighed for at blive Junior Ranger i Favrskov Kommune

Er du nysgerrig på natur? Tør du møde nye spændende dyr? Er du frisk på at opdage naturen sammen med andre unge? Og er du klar til at udforske naturens hemmeligheder, så du kan fortælle din familie og venner om det? Så skal du helt klart være Junior Ranger!

Formålet med Junior Rangers er at:

• Lære at formidle natur, biodiversitet og benyttelse/beskyttelse af naturområder
  • Indgå i et nyt fællesskab med andre unge, der har samme interesse for natur, som dem selv.
  • Understøtte kommunale arrangementer i kommunale skov- og naturområder
  • Være ambassadører for natur i Favrskov Kommune

Alder

Er du mellem 11-13 år kan du søge om at blive Junior Ranger.

Tilmelding

Tilmeldingen lukker 30. januar 2020, og bagefter sætter vi vores første Junior Ranger-hold. Vi forsøger at sammensætte holdet, så deltagerne kommer fra hele kommunen. Vi giver dig besked på dine forældres/værges e-mail.

Mødested - hvor foregår Junior Rangers?

Vi mødes forskellige steder i kommunen for at opleve forskellige typer natur. Nogle gange har vi en bus, andre gange bliver der brug for forældrekørsel.

Tidspunkt - hvornår mødes Junior Rangers?

Vi mødes på nedenstående datoer kl. 17-20. Derudover kommer der en overnatning på Aqua i Silkeborg 13.-14. marts. Vi deltager også i Skovens Dag søndag 3. maj på Ulstrup Slot.

Datoer og aktiviteter

Overblik over særlige datoer for Junior Rangers

• Torsdag 27.februar 2020 kl. 17-20:
    Opstartsmøde med intro til troldeskattejagt på Kollerup Gods (Hadsten) eller Naturværket (Hinnerup)

• Fredag 13. - lørdag 14. marts 2020:
    ”Sov med odderne” i Aqua, Silkeborg

• Torsdag 2. april 2020 kl. 17-20
    Formidlingsøvelser

• Torsdag 23. april 2020 kl. 17-20:
    Krible Krable på Busbjerg

• Søndag 3. maj  2020:
    Skovens Dag på Ulstrup Slot

• Torsdag 11. juni  2020 kl. 17-20:
    Rågejagt og tilberedning af rågebryst på Kollerup Gods

• Søndag 21. juni  2020 kl. 17-20:
    Afslutning på Junior Rangers hold 1 - Diplomer overrækkes på Kollerup Gods (Hadsten) eller Naturværket (Hinnerup)

Forventninger

Vi glæder os til at møde 20 natur-nysgerrige børn, der er klar til at indgå i et nyt fællesskab og til at udforske naturen i Favrskov. Der vil i mellem mødedage være en opgave, som Junior Rangers skal arbejde med hjemme. Det kan for eksempel være en formidlingsvideo eller et formidlingsark om et dyr.

Der er mange måder at formidle på, så formidling af bænkebidere kan helt sikkert både gøres på en video, hvor man selv fortæller, som skuespil eller tegnefilm.

Til årets troldeskattejagt bidrager Junior Rangers med et nyt twist ved at lave små formidlingsark, der kan opleves undervejs på skattejagten. Også på Skovens Dag byder Junior Rangers ind med formidling af natur/dyr i mindre grupper.

Til jer forældre

Der er muligvis brug for forældresamkørsel til nogle mødegange, da kommunen geografisk er ret stor. Vi skal have tilladelser til at tage og bruge billeder og video.

Hele Junior Ranger-forløbet koster 250 kr. pr. deltager.

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte naturvejlederne.

Naturvejleder
Vibe Søndergaard