You are here

Retningslinjer for frivillige

I Favrskov Kommune vil vi gerne gøre det så nemt som muligt at være frivillig.

Derfor prøver vi at begrænse antallet af regler og procedurer, så du som frivillig kan koncentrere dig fuldt ud, om det du brænder for.

Kommunen er dog underlagt love og regler, som skal sikre borgernes retssikkerhed. Reglerne er vigtige for, at alle borgere kan være trygge ved, at kommunen behandler dem ordentligt´, og forvente fortrolighed omkring deres personfølsomme oplysninger.

Som frivillig hjælper i Favrskov Kommune, har du tavshedspligt.

Det betyder, at du ikke må videregive personlige og fortrolige oplysninger om brugerne uden deres tilladelse. Du må altså ikke fortælle andre om brugerne eller deres personlige forhold – det er dog en undtagelse, når menneskers liv og velfærd er truet – så har vi alle oplysningspligt til relevante instanser.

Hvis du har behov for at tale med andre om en person eller situationer, er du altid velkommen til at tale med din kontaktperson, der også har tavshedspligt.

Nogle steder vil du rent rutinemæssigt blive bedt om at vise din straffeattest, før du kan begynde som frivillig. Det kan det enkelte sted fortælle dig nærmere om.

Få yderligere information i pjecen om forsikring.

Modtager du arbejdsløshedsdagpenge eller efterløn, og vil du gerne udføre frivilligt arbejde, gælder der nogle regler, som du kan læse nærmere om her.

Senest opdateret

07.09.2017
tjoh