You are here

Spådommen om Høje Stene

 • Spådommen om Høje Stene - billeder af skuespillere i tøj fra jernalderen

  FOTO: Iga Kuriata, Simon Christensen, Jesper Lyng Michelsen, Medieafdelingen, Moesgaard Museum

 • Logoer til Spådommen om Høje Stene

  FOTO: Iga Kuriata, Simon Christensen, Jesper Lyng Michelsen, Medieafdelingen, Moesgaard Museum

 • To ravne - illustration til Spådommen om Høje Stene

  FOTO: Iga Kuriata, Simon Christensen, Jesper Lyng Michelsen, Medieafdelingen, Moesgaard Museum

Oplev historiens vingesus, når teatret Wunderland præsenterer vandreteater i Vejerslev

Tag familien med på en eventyrlig rejse når teatret Wunderland inviterer til vandringsforestillingen ”Spådommen om Høje Stene”.

Med udgangspunkt i det arkæologiske fund af Høje Stene – jernalder-gravpladsen for Jyllands måske første konge – bliver det muligt at føle naturens storhed og mærke historiens vingesus sammen med familien. Gruppevis vil en stedkendt flokfører følge publikum rundt i landskabet. Undervejs vil grupperne møde skikkelser, som vil indvie dem i jernalderens ritualer, myter og levevis. Nogle tager ud på en vild og krævende rejse, andre møder massevis af oplevelser over lidt kortere afstande. Man vælger selv hvilken rejse, man vil på.

Køb billetter her

Billetter skal købes på forhånd her

Pris:  Voksne 130 kr. - børn 80 kr.  - Picnickurve kan tilkøbes ved køb af billet.

Adresse: Præsteskoven i Vejerslev. Mødested: Parkeringspladsen ved Vejerslev Kirke, Præstevænget 4, 8881 Vejerslev, Thorsø.

Spilleperiode: 25. maj til 16. juni 2019

Vandreteatret spiller to gange dagligt på to hverdage for skoler og tre gange dagligt for alle i weekenderne samt på Kr. Himmelfartsdag. Forestillingen kommer til at foregå i Præsteskoven ved Vejerslev i nærheden af stedet, hvor resterne af skibssætningen blev fundet.  

Du er ved at afspille en video på YouTube. Det vil placere en cookie på din computer/telefon/tablet.

 

FAQ om Spådommen om Høje Stene

 • Hvad er en vandringsforestilling?

  En vandringsforestilling vil sige, at publikum i mindre grupper bliver ført rundt i landskabet af en skuespiller. Publikum har derfor en langt mere aktiv og deltagende rolle end ved almindelige teaterforestillinger. En vandringsforestilling gør det muligt for publikum at leve sig dybt ind i historien ved at opleve med både krop og sind.

 • Hvad er Høje Stene?

  Høje Stene er den skibssætning, som arkæologer fra Moesgaard Museum fandt i Favrskov Kommune i 2017. En skibssætning er en aflang, oval stensætning med form som et skib, der dukker op i jernalderen og i vikingetiden. Der er meget mystik omkring skibssætningens egentlige funktion, men arkæologiske fund tyder på, at de både kan have været gravmonumenter og kultsteder for jernalder- og vikingemennesket. Høje Stene er dateret til omkring år 600 og er dermed Skandinaviens ældste skibssætning. Størrelsesmæssigt er den kun overgået af skibssætningen ved Jelling. Ved Høje Stene har arkæologerne også fundet store mængder offergaver, hvilket kan tyde på, at området omkring Høje Stene måske har været centrum for Jyllands første konge. Læs mere om fundet her 

 • Hvem er forestillingen for?

  Forestillingen er for alle i familien, som gerne vil have en fælles og eventyrlig oplevelse i naturen og samtidig udforske de lokalhistoriske rødder.

 • Hvem står bag forestillingen?

  Teatret Wunderland står bag ”Spådommen om Høje Stene”. Forestillingen er støttet af Favrskov Kommunes Kultur- og Fritidsudvalget igennem Kulturinitiativer, Favrskov Kommunes Landsbyråd, LAG Randers-Favrskov, Region Midtjyllands Kulturmidler og Europæisk Kulturregion, mens Moesgaard Museum er samarbejdspartnere på forestillingen.

 • Hvordan forløber forestillingen helt konkret?

  En forestilling består af fire hold publikum á 12 personer. Det vil sige 48 publikummer pr. forestilling. De fire hold går afsted samtidig, anført af hver sin gruppefører, som er en skuespiller. På deres rejse rundt i landskabet vil de fire hold møde andre skuespillere, der med hver sin fortælling vil give oplevelsen nye dimensioner.

 • Hvad koster billetterne?

  Billetterne koster 80 kr. for børn og 130 kr. for voksne.

 • Hvornår kan jeg købe billetter?

  Du kan købe billetter til forestillingen fra 11. marts 2019. Køb billetter til "Spådommen om Høje Stene" her

 • Hvor mange forestillinger er der – og hvornår?

  Forestillingen har premiere lørdag 25. maj 2019.

  Efterfølgende spiller forestillingen 3 gange dagligt i weekender i perioden 25. maj - 21. juni 2019. I samme periode vil der også være forestillinger for skoler torsdag og fredag.

  Weekendforestillinger spiller klokken 10.00, 12.30 og 15.30.

  Hverdagsforestillinger for skoler spiller klokken 9.30 of 12.00.

 • Hvor foregår forestillingen og hvor parkerer jeg?

  Forestillingen spiller i Præsteskoven i Vejerslev.

  Parker ved Vejerslev Kirke, Præstevænget 4, 8881 Vejerslev, Thorsø og følg anvisningerne herfra.

  Du kan også parkere på parkeringspladserne ved Vejerslevs forsamlingshus på adressen Klostergårdsvej 8, 8881 Vejerslev, Thorsø.

 • Skal jeg have særligt tøj og sko på for at opleve forestillingen?

  Medbring praktisk tøj der kan tåle at blive brugt til en tur i skoven.

 • Kan man være med i en kørestol, eller hvis man er dårligt gående?

  Ved køb af billetter vælger man mellem to forskellige ture. Den ene er en længere og mere fysisk krævende tur. Den anden er en kortere tur, der rummer lige så mange oplevelser som den lange, men som tager hensyn til familier med små børn eller gangbesværede. Uanset hvilken forestilling man vælger, kræver det dog, at man kan færdes i almindeligt skovterræn, og at man kan være gående og stående under hele forestillingen. Forestillingen anbefales ikke til kørestolsbrugere. 

 • Kan forestillingen opleves igen næste år?

  Nej. ”Spådommen om Høje Stene” spiller kun i 2019. 

 • Er der mulighed for at købe mad og drikkevarer?

  Der er mulighed for at bestille mad, når man køber billetten.

  Kaffe, te og vand kan købes på spillestedet.

 • Må jeg have min mobiltelefon med?

  Alle mobiltelefoner skal være slukket og gemt væk under forestillingen, da de ellers vil forstyrre den historiske illusion og det kunstneriske udtryk.

 • Må jeg fotografere under forestillingen?

  Nej. Det er ikke tilladt at fotografere under forestillingen.

Senest opdateret

20.03.2019
tjoh