Nu kan dit fællesskab få tilskud til at få adgang til egen el-delebil.

Som en del af et projekt kan eksempelvis din grundejerforening, boligforening eller landsby søge Favrskov Kommune om tilskud til en ladestander og adgang til en el-delebil fra AURA med ubegrænset kørsel og opladning. 

Det er fællesskabet, der selv dækker udgiften til elbilen – 6.000 kroner eksklusive moms om måneden - uanset antallet af brugere. Favrskov Kommune betaler for etablering af ladestanderen – cirka 50-70.000 kroner. 

Favrskov Kommune samarbejder med AURA Delebil, der står for det praktiske, eksempelvis en mobilapp til booking af delebilen, forsikring (selvrisiko 3.000 kr.), support døgnet rundt, vejhjælp, reparation mm.

For landsbyer: El-delebiler med chaufførordning

Kan din landsby stille med fem frivillige chauffører, er der mulighed for at få ekstra tilskud til en el-delebil med chaufførordning.

Chaufførordningen betyder, at der i et landsbyfællesskab skal være mindst fem frivillige chauffører, som i dagtimerne står til rådighed for de landsbyboere, der er medlem af ordningen.

Puljen kan søges af medlemmer af Landsbyrådet, og pengene er øremærket til de landsbyer, der stiller med mindst fem frivillige chauffører.

Foruden opsætning af ladestander, giver Favrskov Kommune et tilskud på 3.000 kroner per måned det første år, svarende til halvdelen af prisen for et abonnement på en el-delebil.

El-delebilerne er en del af et projekt, der skal gøre trafikken i Favrskov grønnere. Som en del af samme projekt tilbyder vi også udlån af el-cykler og offentlige el-delebiler i Hadsten, Hinnerup og Hammel.

Sådan søger du om en el-delebil  

Pengene fordeles efter "først til mølle"-princippet. Søg puljen via det elektroniske skema i den røde boks nederst på siden.

Vurderer vi, at din ansøgning lever op til puljens formål, kontakter vi dig og dit fællesskab for at indgå en aftale om el-delebilen.

Spørg os

Har du spørgsmål til, hvordan dit fællesskab søger om tilskud, eller vil du bare vide mere om el-delebil-projektet, er du velkommen til at kontakte Didde Egestad på 89 64 53 18 eller dege@favrskov.dk

Spørgsmål og svar om elbiler til fællesskaber

+ Fold alle ud
- Fold alle ind

Alle typer fælleskaber kan søge. Alt fra en grundejerforening med mange medlemmer til to naboer. Chaufførordningen er kun for landsbyer.

Chaufførordningen administreres af fællesskabet. Almindelig kørekort B og børneattest kræves.

Du reserverer, åbner og låser bilen med den gratis mobilapp AURA Delebil

Betalingen foregår enten samlet fra fællesskabet eller via valg af abonnementer, som kan skræddersys til fællesskabets medlemmer. Med AURA delebilen er strømmen gratis ved alle E-ONs ladestandere i Danmark. 

Ud fra fællesskabets ønsker, fordeles brugen af elbilen i samarbejde med AURA Delebil. Det er eksempelvis muligt, at brugen er ubegrænset for alle medlemmer i fællesskabet. Det er også muligt at tildele hvert medlem et bestemt antal timer via valg af abonnement, der kan skræddersys til fællesskabets medlemmer. 

Det er Renault Zoe Elbiler, og rækkevidden på bilerne er 200-280 km. Det tager op til to timer at oplade bilerne.  

Det er 5-personers-biler med tre Isofix-beslag.

Kontakt

Didde Egestad

Tlf. 89 64 53 18

dege@favrskov.dk