You are here

Genoptræning

Du kan få bevilget genoptræning - bl.a. hvis du har været indlagt på sygehuset, har været syg hjemme eller lider af en kronisk sygdom.

Genoptræningen bevilges ud fra en individuel vurdering af dit træningsbehov og funktionsniveau.

Hvis du har en genoptræningsplan fra sygehuset, vil træningsafdelingen kontakte dig om opstart af træning på et af kommunens træningscentre.

Hvis du ikke har en genoptræningsplan - men et behov for genoptræning - skal du kontakte Visitationen (se kontaktinformation nederst på denne side).

I nogle tilfælde kan du få bevilget kørsel til din træning.

Læs mere om dine muligheder nedenfor.
 

Genoptræningstyper

 • Genoptræning efter sygehusbehandling

  Sundhedsloven siger, at du har ret til genoptræning, hvis du har været i kontakt med et sygehus, og lægen vurderer, at du har behov for fortsat genoptræning.

  Sygehuset sender din genoptræningsplan til Visitationen. Herefter får du en skriftlig afgørelse om planlægningen af træningsforløbet.

  Det er ergoterapeuter og fysioterapeuter fra Træningsafdelingen, som træner og vejleder dig.

  Træningen tilrettelægges ud fra dine egne behov og mål. Behov for træning vurderes løbende, og forløbet er tidsbegrænset.

  Træningen foregår individuelt eller på hold.

  Hvis du ikke selv kan klare transporten til og fra træningsstedet, er det i nogle tilfælde muligt at få kørsel. Kørslen arrangeres af træningsstedet og behovet for kørsel bliver løbende vurderet.

  Du kan vælge det kommunale tilbud i en anden kommune, hvis denne kommune har plads til dig. Du skal dog være opmærksom på, at der er begrænset mulighed for kørsel til træning i en anden kommune.

  Ønsker du at benytte dig af ordningen om Frit Valg, skal du kontakte Visitationen (se kontaktinformation nederst på denne side).

 • Genoptræning efter midlertidig sygdom

  Du kan få hjælp til træning, hvis du er svækket som følge af sygdom uden at have haft kontakt til sygehuset. Det kan være efter en faldulykke, influenza eller andet, og har oplevet ændringer i dine færdigheder eller dit funktionsniveau.

  Vil du vide mere, skal du kontakte Visitationen (se kontaktinformation nederst på denne side).​

  Det er ergoterapeuter og fysioterapeuter fra Træningsafdelingen, som træner og vejleder.

  Træningen bliver tilrettelagt ud fra dine egne behov og mål. Behov for træning bliver vurderet løbende, og forløbet er tidsbegrænset.

  Træningen foregår individuelt eller på hold.

  Kan du ikke selv klare transporten til og fra træningsstedet, er det muligt at få kørsel. I 2015 er der en egenbetaling på 30,00 kr. tur/retur for kørsel.

 • Vedligeholdelsestræning

  Du kan få hjælp til træning, hvis du har oplevet ændringer i dine færdigheder eller dit funktionsniveau, og hvis der er risiko for, at du ikke længere kan klare din dagligdag.

  Vil du vide mere skal du kontakte Visitationen (se kontaktinformation nederst på denne side).​

  Det er ergo- og fysioterapeuter fra Træningsafsnittet, som træner og vejleder.

  Træningen bliver tilrettelagt ud fra dine egne behov og mål. Forløbet et tidsbegrænset, og behovet bliver vurderet løbende.

  Træningen foregår individuelt eller på hold.

  Kan du ikke selv klare transporten til og fra træningsstedet, er det muligt at kørsel. I 2015 er der en egenbetaling på 30,00 kr. tur/retur for kørsel.

Kontakt

Visitationen
Hovvej 76
8370 Hadsten
Tlf. 89 64 25 05

 

Telefontid
Mandag til fredag: kl. 9.00-11.00

Hospitaler: udskrivningstelefon
tlf. 89 64 23 77
Mandag - torsdag kl. 9-14
Fredag kl. 9-12

Senest opdateret

13.11.2018
mbdm