You are here

Tilbud til demente

Favrskov Kommune har ansat demenskonsulenter, der kan hjælpe vores demensramte borgere bedst muligt.

De har en særlig viden og erfaring på demensområdet, og deres arbejdsopgaver er blandt andet at støtte og rådgive demensramte borgere og deres pårørende. For det er ikke kun den demensramte borger, der får vendt op og ned på hverdagen - det er i høj grad også deres nærmeste. 

Desuden yder demenskonsulenterne også støtte og vejledning til ældreplejens øvrige medarbejdere. Du kan se kontaktoplysninger til demenskonsulenterne nederst på siden.

Demens

Demens er en samlet betegnelse for en gruppe sygdomme, der angriber hjernen. Borgere med demens har ofte problemer med hukommelse, sprog og evnen til at opfatte det, der sker omkring dem. Det giver blandt andet ændringer i dømmekraft, følelser og personlighed hos dem, der bliver ramt af demens. 

Det er oftest ældre, der rammes af en demenssygdom, men også yngre kan få demenssygdommen Alzheimers. Demens er kronisk og bliver værre over tid. Gennem god medicinsk behandling kan sygdomsforløbet forskydes, og derfor er det vigtigt at få stillet diagnosen. 

De mest almindelige typer af demens er alzheimersdemens, vaskulærdemens (blodpropper) og frontallapdemens (skade i frontalhjernen).

Favrskov Kommune tilbyder forskellige aktiviteter og fællesskaber for dig med demens.

Pårørendegruppe

Der opstarter løbende lukkede hold. Kontakt demenskonsulenterne for nærmere information og tilmelding.

Dagtilbud

Favrskov Demensteam har tre dagtilbud i Favrskov Kommune, som du kan læse mere om i pjecerne nedenfor.

Demensfællesskab

Demensfællesskabet Østjylland er et tilbud for mennesker med demens i tidligt stadie samt deres pårørende og venner.

Aktiviteterne udvikles i samarbejde med brugerne og bliver afholdt i Syddjurs, Odder, Aarhus og Favrskov Kommune. Du er velkommen til at deltage i aktiviteter, der ikke finder sted i din egen bopælskommune. 

Aktiviteterne i Demensfællesskabet Østjylland rummer alt fra kultur, motion og højskoleaktiviteter. Desuden kan du få rådgivning og støtte til at håndtere hverdagen med demens.

Følg med i aktivitetskalenderen på hjemmesiden for Demensfællesskabet Østjylland, hvor du også kan tilmelde dig det månedlige nyhedsbrev. Du kan desuden følge med på demensfællesskabets facebookside.
 

Kontakt

Demenskonsulenterne
Kontakt konsulenterne på:

 

Sheila Vestergaard

Demenskonsulent

Tlf. 22 60 66 20

Mail: shv@favrskov.dk

 

Gitte Vitting Andersen

Demenskonsulent

Tlf. 21 62 85 57

Mail: gvan@favrskov.dk

 

Rikke Bondrup

Demenskonsulent

Tlf. 24 91 77 25

Mail: ribo@favrskov.dk 

 

Demenskonsulenterne har træffetid på hverdage fra kl. 8.00-9.00.

Træffes demenskonsulenterne ikke, kan der lægges en besked på telefonsvaren. Telefonsvareren aflyttes hurtigst muligt. Alternativt kan du skrive en mail.

Senest opdateret

06.11.2019
mbdm