GudenåStien er et tværkommunalt projekt, der vil etablere afmærkede vandreruter hele vejen fra Gudenåens udspring til dens udløb.

GudenåStien - fra kilde til fjord

Visionen med projekt GudenåStien er at gøre det muligt at gå på afmærkede stier hele vejen fra Gudenåens udspring i Tinnet Krat til udløbet i Randers Fjord. 

Der mangler fortsat at blive afmærket ca. 50 km småveje og stier, men allerede i dag kan du gå på afmærkede stier langs det meste af Gudenåen.

Her på siden finder du information og inspiration til din tur langs Gudenåen.

  Find vej og få inspiration

  Uanset om du foretrækker at vandre, cykle, sejle, fiske eller gå på opdagelse i historien, er der information og inspiration at hente - både i digital og i fysisk form.

  OplevGudenaaen.dk - én digital indgang til hele Gudenåen

  For at gøre det nemt og hurtigt at planlægge din tur, har GudenåSamarbejdet udviklet hjemmesiden OplevGudenaa.dk.

  OplevGudenaa.dk er et digitalt og interaktivt kort, hvor du kan finde al den information, du har brug for, når du skal på tur på eller langs med Gudenåen.

  Her finder du blandt andet:

  • Forslag til vandreruter og overblik over alle ruterne
  • Cykelruter og mountainbikespor
  • Kanoudlejning og landgangssteder
  • Inspiration og tips til lystfiskeri i Gudenåens vandløb og søer
  • En lang liste over seværdigheder i oplandet

  Fysiske kort og foldere

  Foretrækker du at have et fysisk kort i hånden, så frygt ej. Der er udarbejdet en lang række foldere og kort, der dækker hele Gudenåen fra kilde til fjord.

  Du kan hente folderne på dit lokale bibliotek i kommunerne Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Horsens, Viborg og Randers.

  Dronefoto ved Ulstrup

  Om projektet GudenåStien

  Fra 2012 til 2020 var Naturstyrelsen Søhøjlandet projektleder for projektet OplevGudenaa, der bidrog til realiseringen af en masse projekter langs Gudenåen.

  I forlængelse af OplevGudenaa-projektet fødtes en vision blandt de otte kommuner langs Gudenåen - Vejle, Hedensted, Horsens, Skanderborg, Silkeborg, Favrskov, Viborg og Randers - om at etablere afmærkede vandreruter hele vejen fra Gudenåens udspring til dens udløb. Det er denne vision, der er blevet til projekt GudenåStien.

  Bag projektet står de otte Gudenåkommuner samt Naturstyrelsen Trekantsområdet, Naturstyrelsen Søhøjlandet og Naturstyrelsen Kronjylland. Favrskov Kommune er tovholder på projektet.

  Den aktuelle status på projektet

  Inden GudenåStien er en realitet, skal der afmærkes ca. 50 km småveje og stier efter aftale med de respektive lodsejere.

  Der er nu udarbejdet en samlet vision og helhedsplan for GudenåStien, og man går nu i gang med at undersøge med lodsejerne, hvad der kan lade sig gøre.

  Kontakt

  Projektleder

  Gunhild Øeby Nielsen
  Tlf. 20 36 50 77
  gunn@favrskov.dk