Læs mere om, hvad der arbejdes med i badmintontræningen i Favrskov Talent og mød træner og en spiller.

Unge spiller badminton

Træningen

Som badmintonspiller på Favrskov Talent kommer vi til at arbejde med følgende indholdsområder:

  • Teknisk og taktisk selvbevidsthed og kreativitet
  • Spillestile og arbejde i forskellige zoner
  • Træningskvalitet
  • Håndtering af distraktioner og modgang

Disse fire overordnede indholdsområder bliver uddybet i hallen under morgentræningen, og der vil i perioder af fire-otte uger blive arbejdet indenfor ét indholdsområde ad gangen. De fire indholdsområder vil generelt dække de vigtige aspekter i badminton og også i så mange andre sportsgrene: Teknik, taktik, fysik, mentalitet og life skills.

Kasper Dinesen

Træner Kasper Dinesen

Kasper Dinesen er morgentræner for badminton på Favrskov Talent. Kasper arbejder på nuværende tidspunkt som badmintontræner på fuld tid i klubberne Højbjerg og Hinnerup/Favrskov for både ungdom og senior, og han er udover jobbet som morgentræner på Favrskov Talent også morgentræner for morgentræningen i Aarhus Kommune, ESSA.

Kasper har tidligere arbejdet som efterskolelærer og træner for badmintonlinjen på Rønde Efterskole. Kasper er sideløbende i gang med at uddanne sig til talenttræner på Badminton Danmarks træneruddannelse, for derefter overordnet at kunne uddanne sig til diplomtræner.

Han har selv haft en meget aktiv spillerkarriere i Højbjerg som 1. herresingle i den bedste række i landets holdturnering, Badmintonligaen, og han har rejst rundt i Europa for at deltage i de største turneringer på Europa Touren, med to internationale titler i bagagen. Kasper brænder for at hjælpe mennesker, uanset alder, med at udvikle sig sportsligt såvel som menneskeligt. Udover det synes Kasper, at udfordringen som træner er spændende, da det rummer mange aspekter, såsom nøje forberedelse, forståelse for det enkelte individ, detaljer, tilgange og meget mere.

Sophia Lemming

Hvad siger Sophia om at være en del af Favrskov Talent?

Sophia Lemming, 14 år, Rønbækskolen i Hinnerup, badminton:

Jeg træner badminton i Højbjerg i Aarhus, men den lokale klub, HOG, gjorde mig opmærksom på Favrskov Talent. Jeg er rigtig glad for at have fået muligheden. Træningen giver mig meget, for der er tid til den enkelte spiller, da vi ikke er så mange. Vi kan gå i detaljen med det, vi gør og snakke grundigt om øvelserne. Der er virkelig fokus på mit spil, og jeg kan mærke, at det gør mig bedre.

Samtidig er det sjovere at styrketræne sammen med andre, og socialt er det også fedt, at vi møder de andre fra eksempelvis håndbold og fodbold. Det er tiden værd, og jeg kan heldigvis stadig følge med i skolen. Jeg har meget lyst til at fortsætte.

Kontakt

Kasper Dinesen

Tlf. 20 41 93 13

kasperdinesen24@outlook.dk