Læs mere om basistræningen til Favrskov Talent

Træning på store bolde

Træningen

Et vigtigt aspekt i forhold til træning for børn og unge er, at man tilsigter en alsidig motorisk udvikling i de tidlige år. Hvis man allerede fra barneårene træner specifikt og målrettet mod en bestemt idrætsgren, vil det ofte medføre, at udøveren bliver udsat for en ensidig fysisk udvikling og brænder tidligt ud. Det viser sig ofte, at de succesrige idrætsudøvere også er dem, der har dyrket flest forskellige idrætsgrene i deres barndom/tidlige ungdom. De ressourcer, der tidligt bliver afsat til aktiviteter, som ikke har direkte forbindelse til den aktuelle idræt, vil som regel senere vise sig at være givet godt ud.

Basistræning består af alle grundelementer i enhver idræt lige fra decideret styrketræning til sprint, plyometrisk, kropsstamme, koordination, motorik, hurtige fødder osv.

Trænerne til Basistræning i Favrskov Talent

Alexandra Pujol

Alexandra Pujol

Basistræner Alexandra Pujol er uddannet fysioterapeut. Hun har selv været aktiv indenfor elitesport, hvor hun har spillet håndbold på højeste plan. Derudover har hun også været ungdomstræner i 15 år og trænet børn/unge på mange forskellige niveauer. Alexandra har været med som basistræner fra Favrskov Talents begyndelse.

Kontakt Alexandra på tlf. 28 51 16 32 eller alexandrapujol@hotmail.com

Læs mindre
Læs mere
Jeppe Thomsen

Jeppe Thomsen

Basistræner Jeppe Thomsen har dyrket mange forskellige sportsgrene og blev betaget af atletikken. 15 år gammel blev han løber og vandt siden hen seks individuelle danske mesterskaber på 800 og 1500m. Han var på landsholdet i flere år og deltog i Europa Cup for både landshold og klubhold for både Danmark og Frankrig. Han løb for Sparta samt en fransk klub, hvor han vandt de franske mesterskaber. I 2007 flyttede Jeppe Thomsen til Sverige, og efter nogle år blev han svensk mester to gange.

Han stoppede sin karriere i 2010 og blev ansat som træner. I dag er han ansat som afdelingsleder på Eliteidrætsskolen i Randers.

Kontakt Jeppe på tlf. 21 84 08 08 eller Jeppe@tempo3n.dk

Læs mindre
Læs mere
Pia Kjær

Pia Kjær

Basistræner Pia Kjær er basistræner om onsdagen. Hendes faglige baggrund bunder i idrætsstudiet og en uddannelse som fysioterapeut. Derudover er hun diplomtræner i styrketræning. Ved siden af basistræningen i Favrskov Talent varetager hun også træningen for Randers Talent og Elite. Hun har tidligere varetaget morgentræningen for Elitesport Aalborg. Hun har selv en baggrund i elitesporten efter at have været på landsholdet i militær 5-kamp.

Kontakt Pia på tlf. 20 60 10 69 eller frk.p.kjaer@hotmail.com

Læs mindre
Læs mere
Motocross-kører

Hvad siger Amalie til at have været en del af Favrskov Talent?

Amalie Møller Gertsen, 17 år, Hinnerup, motocross:

Jeg deltog i basistræningen to gange om ugen, hvor der var fokus på styrketræning og kondition. Motocross er ikke på programmet i Favrskov Talent, så det trænede jeg selvfølgelig ved siden af.
Favrskov Talent har rykket mig, og jeg har vist bedre resultater i motocross.

Det er simpelthen sjovere at styrketræne sammen med andre. Det får jeg mere ud af. Det er fedt at få rigtig fokus på ens indsats i en ung alder, for så bliver man bedre. Jeg er på elitesportslinjen på Randers Realskole, for jeg skal i den grad blive ved med at forbedre mig. Jeg skal jo vinde VM på et tidspunkt!