Læs mere om, hvad der skal arbejdes med i basketballtræningen og mød både træner og en spiller

Unge mennesker i gruppe

Træningen

Som basketballspiller på Favrskov Talent arbejdes der primært med individuelle færdigheder. Over hele sæsonen arbejder vi med følgende fire basis-færdigheder:

  • Skud
  • Ball handling
  • Afleveringer
  • Individuelt forsvar

Skuddet

Skuddet er en utrolig vigtig del af vores træning. Vi arbejder med at styrke teknikken i de yngre klasser, og hos de ældste arbejder vi på at blive dygtige tre points-skytter. At være en dygtig skytte er noget af det væsentligste i nutidens basketball.

Ball handling

Når det kommer til ball handling, arbejder vi med bevægelser, som kan give os an fordel angrebsmæssigt. Hos de yngste arbejder vi med de basale driblinger som bag om ryggen, mellem benene, crossover osv. Hos de ældre har vi fokus på bevægelser som step back, ankel breaker, samt andre udfordrende bevægelser.

Afleveringer

Afleveringer laver vi ofte i vores opvarmning, hvor vi både har fokus på de almindelige afleveringer som ét og to-hånds brystaflevering, men vi bruger også tid på at lave svære afleveringer som bag om ryggen, mellem benene osv. Der er et stort fokus på kreativitet i afleveringsøvelserne.

Forsvar

I forsvaret arbejder vi med individuelt forsvar i én mod én situationer, modstanderens styrker og svagheder, samt udblockning og rebounding.

Thomas Johansen

Træner Thomas Johansen

Thomas Johansen er morgentræner for basketball.

Thomas er uddannet på Idrættens Træner Akademi og er også uddannet diplomtræner. Han har været træner i over 25 år og har trænet på mange forskellige niveauer, fra mange år i Dameligaen og Damelandsholdet til ungdoms drengelandshold, samt utallige ungdomshold i Danmark og i udlandet.

Han har været træner i mange forskellige klubber i Danmark og har et stort netværk. Til dagligt er Thomas udviklingschef ved Danmarks Basketball Forbund.

Kontakt Thomas Johansen på tlf. 31 18 67 93 eller coachjohansen@gmail.com

Hvad siger Mikkel om at være en del af Favrskov Talent?

Mikkel Egestad, 16 år, Hadsten Skole, basketball:

Oprindeligt var jeg bange for, at det ville tage for meget af skoletiden, så jeg var ikke med helt fra begyndelsen. Men så fandt jeg ud af, at det kunne jeg godt klare, og så blev jeg godkendt til at være med. Det har i den grad udviklet mig både fysisk og teknisk.

Jeg har fået god viden om basistræningen og om den rigtige muskeltræning, så jeg får en bedre kropsbalance. Det er også godt at møde andre sportsgrene i fællestræningerne og i styrketræningen.

Jeg kan klart anbefale Favrskov Talent. Det har udviklet mig og måske også bidraget til, at jeg er blevet udtaget til bruttotruppen omkring ungdomslandsholdet i basket.

 

Mikkel Egestad