Hvis du vil gå i 10. klasse, er der flere muligheder i Favrskov Kommune

Der er 10. klasse tre steder i kommunen: Den jydske Haandværkerskole i Hadsten, Skovvangskolen i Hammel og Hadsten Skole.

10. klasse er et seriøst skoleår, der både har et afklarende og dannende perspektiv. Det er et ekstra år, hvor du har tid til at fintune, hvad du vil efter folkeskolen. Det er et år til at opnå afklaring, et fagligt løft, og det er et år til at blive klogere på dig selv og finde nye venner.

10. klasse på Hadsten Skole og Skovvangskolen

Vores to skoler tilbyder et godt fordybelsesår. Der er fokus på faglig og personlig udvikling samt afklaring i forhold til uddannelsesvalg efter 10. klasse.

Du kommer en til to dage ud på de ungdomsuddannelser, vi samarbejder med. Du bliver introduceret til, hvad det er for en ungdomsuddannnelse, hvad det kræver at gå der, og du møder unge, som går på uddannelsen allerede nu. Du vil være aktiv i forløbene på ungdomsuddannelserne.

Ud over dette har du mulighed for at vælge mellem to forskellige spor i afklaringsforløb. Du kan vælge et praktikspor eller et ungdomsuddannelsesspor.

Afklaringsforløbene er en længere periode i efteråret og i det nye år, hvor du er i praktik eller på ungdomsuddannelse. Afklaringsforløbene skal være afsluttet inden 1. marts, som hvert år er sidste dag for valg af ungdomsuddannelse på optagelse.dk

Læs mere om afklaringsforløb i 10. klasse med praktik

Læs mere om afklaringsforløb i 10. klasse på en ungdomsuddannelse

Kombineret 10. klasse på Den jydske Haandværkerskole

Har du en idé om, at du gerne vil noget med hænderne, og vil du gerne være lidt mere moden, når du starter på din uddannelse, så er her en god løsning.

Med kombineret 10.klasse på Den jydske Haandværkerskole tager du både de klassiske 10. klassefag og første grundforløb (GF1). Her får du masser af praktisk undervisning, så du kan se, om en erhvervsuddannelse er noget for dig.

Ligegyldigt hvad, så bliver du parat til at tage en uddannelse. Det er uanset, om du bagefter vælger gymnasievejen, den klassiske vej på en erhvervsskole eller noget helt tredje. For med kombineret 10. klasse bliver du bedre til at samarbejde, løse konflikter og se nye muligheder med både hænder og hoved.

Den kombinerede 10. klasse på Den jydske Haandværkerskole vælger du på optagelse.dk under Hadsten Skole.

Læs mere om 10. klasse på DjH 

Hør mere om 10. klasse og de tre tilbud i Favrskov

Hadsten Skole

Katrine Klixbüll, skoleleder, 89 64 47 21, kjkl@favrskov.dk

Læs mere om 10. klasse på Hadsten Skole

Skovvangskolen

Jesper Hother, udskolingsleder, 89 64 36 53, jhot@favrskov.dk 

Læs mere om Center 10 på Skovvangskolen

Den jydske Haandværkerskole

Henrik Dalsgaard, uddannelseschef, 89 37 02 60, hd@djhhadsten.dk 

Læs mere om 10. klasse på Den jydske Haandværkerskole

Mere om 10. klasse

+ Fold alle ud
- Fold alle ind

Hadsten Skoles 10. klassedistrikt omfatter følgende skolers distrikter:

 • Bavnehøjskolen
 • Hadbjerg Skole
 • Hadsten Skole
 • Lilleåskolen
 • Østervangskolen
 • Korsholm Skole
 • Haldum-Hinnerup Skolen
 • Rønbækskolen
 • Præstemarkskolen

Skovvangskolens 10. klassedistrikt omfatter følgende skolers distrikter:

 • Skovvangskolen
 • Søndervangskolen
 • Tungelundskolen
 • Ulstrup Skole

Det vil sige, at hvis en elev er bosat i eksempelvis Haldum-Hinnerup Skolens distrikt, hører eleven til Hadsten Skoles 10. klassedistrikt. Eleven er dermed garanteret optagelse i 10. klasse på Hadsten Skole og transport efter gældende regler, hvis man vælger en skole i det skoledistrikt, hvor man bor.

Ifølge gældende regler for fri befordring, er elever, der går i deres distriktsskole (0. - 10. klasse) berettigede til gratis transport fra bopæl til skolen efter følgende afstandskriterier:

Elever, der gå i 10. klasse, skal have bopæl mindst 9 km fra skolen.​

Det er skolerne, der bestiller buskortene, og det er også her, du kan få mere information om tilbuddet. I ganske særlige tilfælde kan der udbetales godtgørelse for transport til forældrene.

Hvis du vælger en anden skole end distriktsskolen, skal du selv klare transporten til og fra skole. Eksempelvis kan elever fra Ulstrup Skoles distrikt få buskort til 10. klasse på Skovvangsskolen i Hammel, men ikke til 10. klasse på Hadsten Skole. Dog kan alle benytte de gratis skolebusser - dette gælder også, hvis du er tilmeldt privatskole. 

Hvis du har spørgsmål til reglerne for befordring, er du velkommen til at sende os en mail på boernogkultur@favrskov.dk

På EUD10 kan du forberede dig på en erhvervsuddannelse som eksempelvis elektriker, pædagogisk assistent og social- og sundhedsassistent, ansat i butik eller på kontor.

Favrskov Kommune har indgået aftaler med omkringliggende erhvervsskoler om EUD 10. Aftalen betyder, at elever i Favrskov Kommune kan søge om en plads.

Der gives transport efter gældende regler til EUD10 tilbud, der ligger i kommuner, der grænser op til Favrskov Kommune.

Du kan læse mere om de enkelte erhvervsskolers EUD10 tilbud på deres hjemmesider:

EUD10 på Tradium i Randers

EUD10 på Aarhus Tech

Kontakt

Børn og Kultur

Danstrupvej 4
Hvorslev
8860 Ulstrup
Tlf. 89 64 10 10
boernogkultur@favrskov.dk

Skriv sikkert og krypteret til Børn og Kultur fra din digitale postkasse