Røg- og snusfri

Ønsker du at blive røg-, snus- og nikotinfri? 

I Favrskov Kommune er der gratis rygestoprådgivning, og ryger du mere end 15 cigaretter om dagen, er der desuden mulighed for tilskud til nikotinerstatning/rygestopmedicin. 

Et rygestopforløb foregår i en gruppe på 8-15 deltagere og holdes af en professionel rygestoprådgiver. Gruppen mødes seks gange med en uge mellem de første 5 mødegange og to uger mellem 5. og 6. mødegang. 

Du skal ikke være røgfri ved opstart på kurset. Der aftales en fælles stopdato, som ligger mellem anden og tredje mødegang.

I særlige tilfælde er det muligt at få et individuelt rygestopforløb. Her mødes du med rådgiveren seks gange af en halv times varighed.

Der starter løbende nye forløb i Hadsten, Hammel, Ulstrup og Hinnerup.

Du kan tilmelde dig på rygestop@favrskov.dk eller via kontaktoplysningerne nederst på siden.

Alternativt kan du benytte dig af et elektronisk rygestopprogram hos E-kvit eller Stoplinien

Billedet viser en knækket cigaret i en askebæger

Sundhedsstyrelsens anbefalinger til rygestop

Rygestop

Der er mange muligheder for at få hjælp til at holde op med at ryge. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en masse materiale til borgere der kan støtte dig, der er klar til at kvitte smøgerne.

Uanset hvor længe du har røget, så vil et rygestop gavne dit helbred - Læs mere via linket nedenfor.

Gå til Sundhedsstyrelsens side om rygestop
to mennesker på en strand

Livsstilsvejledning via LIVA

Lider du eksempelvis af diabetes, har en hjertelidelse eller KOL? Eller er du overvægtig eller storryger? Favrskov Kommune tilbyder dig en gratis personlig vejleder, som kan hjælpe dig med at lykkes med en ny sund livsstil.

Når du har tilmeldt dig, bliver du kontaktet af Favrskov Kommune. Herefter starter du med en personlig samtale med din vejleder. Efterfølgende foregår vejledningen online via din smartphone, tablet eller computer gennem programmet LIVA.

 

Tilmeld dig LIVA her

Kontakt

Rygestoprådgivning, Sundhedscenter Hadsten

Tlf: 40 22 82 83

Email: rygestop@favrskov.dk