Vedtagelse af "Lokalplan nr. 405 Etageboliger på Ågade i Hadsten og Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2021-32"
Forslagene til lokalplan og kommuneplantillæg har været fremlagt i offentlig høring i perioden fra 8. december 2021 til 5. januar 2022.
Formålet med lokalplanen er at skabe et attraktivt etagebyggeri på op til 5 etager med 30 lejligheder, samt sikre en god sammenhæng til det omkringliggende byområde med nærhed til handel og kollektiv trafik.
Der er i perioden indkommet tre høringssvar.
Høringssvarene omhandler:
- Bebyggelsens dimensioner og arkitektoniske intentioner.
- Disponeringen af arealerne omkring byggefelterne.
- Spørgsmål vedr. oversigtslinjer, udlæg af fælles opholdsarealer og betydningen af bestemmelser vedrørende bebyggelsens udseende.
- Trafikafvikling og forslag om etablering af rundkørsel.
- Forslag om at flytte byggefeltet.
- Skygge- og indsigtsgener.
- Bebyggelsens etageantal.
- Opfordring til bæredygtighed på forskellig vis.
- Opfordring til at Favrskov Kommune opfordrer bygherre til dialog med berørte beboere omkring bebyggelsen.
Høringssvarene gav anledning til følgende ændringer i lokalplanen:
- Præcisering af at ikke-udnyttede dele af byggefelter kan anvendes til adgangsarealer, beplantning, private haver og opholdsarealer.
- Præcisering af udformningen af svalegange.
- Præcisering af bestemmelsen omkring opholdsarealer.
- Tydeliggørelsen af oversigtsarealer og byggefelter på kortbilagene.
Retsvirkning og klagemuligheder
Efter den endelige vedtagelse af Lokalplan nr. 405 Etageboliger på Ågade i Hadsten og Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2021-32 må ejendommene, der er omfattet af planen, kun udstykkes og bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser, jf. Planlovens § 18.
Den eksisterende lovlige anvendelse af ejendommene kan fortsætte som hidtil, og planerne medfører ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v., der er indeholdt i planen.
Planen er vedtaget i henhold til Lov om planlægning.
Efter § 58, stk.1, nr. 3, kan kun retlige spørgsmål påklages. Det vil sige spørgsmål om planens lovlighed, herunder om procedure- og kompetenceregler ved planens tilvejebringelse er overholdt. Der kan derimod ikke klages over planens indhold og hensigtsmæssighed.
En klage i henhold til planlovens § 58, stk.1, nr. 3, har ikke umiddelbart opsættende virkning, med mindre klagemyndigheden bestemmer andet jf. Bekendtgørelse 2017-01-28 nr. 130. Klageberettigede er indenrigs- og boligministeren, enhver med retlig interesse i sagen og landsdækkende foreninger og organisationer med mindst 100 medlemmer, der som hovedformål har beskyttelsen af natur og miljø.
En eventuel klage skal være Planklagenævnet i hænde senest fire uger fra den offentlige bekendtgørelse 5. juli 2022 og indgives via Klageportalen. Du finder et link til Klageportalen på Planklagenævnets hjemmeside https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/ , www.borger.dk og www.virk.dk, hvor du skal logge på med NEM-ID.
Klagen sendes automatisk via Klageportalen til Kommunen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Kommunen i Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr. Vejledning om gebyr kan findes på Planklagenævnets hjemmeside https://naevneneshus.dk/start-din-klage/planklagenaevnet/ . Her kan du også læse mere om klagenævnets sagsbehandling.
Et eventuelt søgsmål skal være anlagt ved retten inden 6 måneder fra den dag, der er truffet endelig afgørelse i sagen.