You are here

1.100 sikkerhedsdragter fra McBride

  • Borgmester Nils Borring iført beskyttelsesdragt under virksomhedbesøg

    Borgmester Nils Borring og fabrikschef Bjarke Busk Pedersen er her hoppet i beskyttelsesdragter af samme type som de 1.100 dragter, som McBride har doneret til Favrskov Kommune.

McBride i Hammel har doneret 1.100 beskyttelsesdragter til Favrskov Kommune. Dragterne kan bruges som beskyttelse mod coronavirus.

Manglen på værnemidler har været et af de store emner under coronakrisen, hvor både regioner og kommuner har oplevet store udfordringer med at få forsyninger nok. Favrskov Kommune har arbejdet hårdt på at sikre blandt andet mundbind, visirer, beskyttelsesdragter og håndsprit til de medarbejdere, som har brug for værnemidlerne i deres arbejde – fx på plejecentre, i hjemmeplejen og på de kommunale botilbud for handicappede, hvor der dagligt er tæt borgerkontakt.

Hos virksomheden McBride (tidligere Danlind) i Hammel registrerede fabrikschef Bjarke Busk Pedersen, at der var stor efterspørgsel på de sikkerhedsdragter, som hans medarbejdere bruger til daglig i produktionen af blandt andet opvasketabs.

- Vi fik en lidt mærkelig smag i munden over, at vi havde dragter til rådighed, mens det kommunale pleje- og sundhedspersonale i hele landet havde svært ved at skaffe dem. Vi har nogle veletablerede forsyningslinjer, så vi besluttede at prøve at købe ekstra dragter, som vi kunne give til Favrskov Kommune, siger Bjarke Busk Pedersen.

I alt 2 paller – svarende til 1.100 dragter – fik McBride bestilt hjem til Favrskov Kommune. Virksomheden bruger selv dragterne i den del af fabrikken, hvor pulveret til opvasketabs bliver blandet. I Favrskov Kommune kan dragterne bruges, hvis der er konstateret COVID-19 hos en borger, eller hvis der er mistanke om COVID-19.

Bjarke Busk Pedersen er glad for, at kommunen kunne bruge dragterne og var hurtige til at takke ja til tilbuddet.

- Der blev taget rigtig pænt imod vores tilbud, da vi ringede til kommunen. Der gik højst et par timer, og så blev dragterne afhentet. Det er en vanskelig tid for mange, og det er dejligt at kunne hjælpe lidt, når vi har muligheden for det, siger Bjarke Busk Pedersen.

Borgmester Nils Borring glæder sig over de mange dragter fra McBride, der er en af flere virksomheder, der har givet kommunen en hjælpende hånd under coronakrisen.

- Vi har et godt samarbejde med erhvervslivet i Favrskov, og når en veletableret virksomhed som McBride ringer til os og spørger, om vi kan bruge 1.100 beskyttelsesdragter i en tid, hvor der er mangel på dem, så bliver jeg glad. Vi er alle sammen gensidigt afhængige, og når vi hjælper hinanden, opnår vi som fællesskab en større styrke. Vi sætter i byrådet stor pris på håndsrækningen og det flotte initiativ, siger Nils Borring.

Senest opdateret

29.04.2020
krtr