You are here

Favrskov fremrykker anlægsprojekter for 30 mio. kr.

Byrådet i Favrskov fremrykker anlægsinvesteringer for 30 millioner kroner for at understøtte erhvervslivet under coronakrisen.

Byrådet i Favrskov Kommune har valgt at fremrykke anlægsinvesteringer for 30 millioner kroner. Der er tale om projekter, der var planlagt til udførelse i 2021, og de fremrykkes nu til 2020 med baggrund i den aktuelle coronakrise, som svækker erhvervslivets indtjening og nogle steder fører til arbejdsløshed. Med fremrykningen af anlægsprojekterne håber byrådet at kunne bidrage til, at flere virksomheder overlever, og at flere medarbejdere kan beholde deres arbejde.

De fremrykkede projekter omfatter blandt andet renoveringer af kommunale bygninger, vedligeholdelse af veje, fortove og broer, udvidelse af p-pladser og fornyelse af vejbelysning.

Fremrykningen kommer i kølvandet på, at Favrskov i begyndelsen af coronakrisen fremskyndede anlægsprojekter for omkring otte millioner kroner.

Borgmester Nils Borring glæder sig over beslutningen, der kan være med til at bevare arbejdspladser i en svær tid.

- Vi tager situationen meget alvorligt, og jeg er glad for, at byrådet bakker op om at sikre arbejde i byggesektoren. Forventningen er, at vores investeringer vil bidrage til økonomisk aktivitet bredt i erhvervslivet, og at flere mennesker dermed vil undgå arbejdsløshedskøen. Vi vil som kommune gerne bruge de værktøjer, vi har, til at understøtte beskæftigelsen i Favrskov i den her svære situation, siger Nils Borring.

Kommunens fremrykning kommer oven i et allerede højt anlægsbudget for 2020 på 111 millioner kroner samt overførte anlægsprojekter fra 2019 på 139 millioner kroner. Fremrykningen betyder dermed, at Favrskov nu sammenlagt sender i alt 280 millioner kroner ud i bygge- og anlægssektoren i 2020.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders G. Christensen glæder sig også over fremrykningen.

- Forvaltningen har lavet et grundigt forarbejde i forbindelse med fremrykningen, der sikrer kvaliteten af de arbejder, der skal udføres. Projekterne kan være med til at understøtte erhvervslivet, hvor udfordringerne for mange er blevet og vil blive større som følge af COVID-19. Det er derfor godt, at Favrskov Kommune med fremrykningen af anlæg kan understøtte både erhvervslivet og samfundet med opgaver, der skal udføres, men nu bliver de igangsat og udført lidt tidligere end oprindeligt planlagt, siger Anders G. Christensen.

Senest opdateret

29.04.2020
krtr