You are here

Hammel Plast: Hammel er det rigtige sted for os

Hammel Plast har bygget nyt og skiftet lejede bygninger ud med nyt, stort domicil.

- Vi laver plastprodukter, og det kan vi lave alle steder. Hammel ligger fornuftigt i forhold til at tiltrække medarbejdere fra de større byer omkring os, og desuden beskæftiger vi værktøjs- og plastmagere, der uddannes i henholdsvis Skive og Hadsten. For os ville det ikke være en fordel at rykke nærmere Aarhus. Vi ligger det helt rigtige sted, siger medejer i Hammel Plast, Maja Oxholm.

I 2013 lavede Hammel Plast en langsigtet strategiplan. Et af punkterne lød, at virksomheden senest i 2020 skulle have projekteret et nyt domicil som erstatning for to lejede lokationer i byen. Fem år senere – i slutningen af 2018 – stod et nyt domicil klar. Og der var aldrig tvivl om, at nybyggeriet også skulle ligge i Hammel. Hammel Plast har bygget 3.400 kvadratmeter på Frankrigsvej og har sikret sig at kunne udvide til det dobbelte, hvis det bliver nødvendigt.

(artiklen fortsætter under kortet)

Da virksomheden traf beslutningen om at bygge nye produktionshaller, skyldtes det blandt andet, at en sund økonomi gjorde det muligt at flytte i eget byggeri. Samtidig modtog Maja Oxholm en forespørgsel fra en potentiel kunde vedrørende et projekt, som Hammel Plast ikke havde mulighed for tage ind i de tidligere lokaler.

- Vi kunne simpelthen ikke være der længere. Hvis vi ønskede at udvikle os, skulle vi finde noget andet, og så satte vi gang i projektet. Vi erhvervede grunden i efteråret 2017 og flyttede ind et år senere. Det var vigtigt for os at få nok plads, for vi flytter ikke igen. En flytning koster virkelig mange kræfter, og fra slutningen af oktober frem til jul flyttede vi hver eneste dag – også i weekenden, siger Maja Oxholm.

Hun mener, at samlingen af virksomheden fra to lokationer til en enkelt har haft den sidegevinst, at Hammel Plast i dag fremstår som en mere ”rigtig” virksomhed.

- Tidligere kunne det være svært at se, hvad vi var for en størrelse, fordi vi lå spredt og havde hjemme i ældre bygninger. Hvis man kommer på besøg i vores nye hus, er det tydeligt at se, at Hammel Plast er en moderne produktionsvirksomhed, siger Maja Oxholm.

I produktionen kører nogle af plastmaskinerne 24 timer i døgnet ugen rundt, hvilket er nødvendigt, når kunderne har bestilt eksempelvis øremærker til grise i flere millioner eksemplarer. Men der er også plads til en lille produktion på 100 eksemplarer af en eksklusiv skraldespand til en dansk badeværelsesleverandør. Et af de mere specielle produkter er beholdere til radioaktiv kræftmedicin fra medicinalgiganten Bayer. Og så er der plastlågene, der er Hammel Plasts eget produkt – et produkt som Maja Oxholm har et særligt forhold til.

- Jeg må erkende, at jeg er lidt miljøskadet af, at vi laver låg. Når jeg er ude at handle, kan jeg godt finde på at mærke, hvordan lågene på forskellige spraydåser ser ud og vurdere dem i forhold til vores egne. Et godt låg bliver ved med at snappe godt på dåsen, selv om man tager dem af og sætter på igen mange gange i streg, siger Maja Oxholm.

Hammel Plast beskæftiger 15 medarbejdere, men selv om nogle af maskinerne kører døgnet rundt, arbejder virksomheden kun med etholdsskift.

Læs også: Fragtmand og kunde flytter sammen i Søften

Senest opdateret

13.03.2019
krtr