You are here

Nye rammer understøtter e-handel

  • Søften Erhverv set fra oven

    Søften Erhverv er et af erhvervsområderne, hvor e-handelsvirksomheder får mulighed for at etablere mindre butiksenheder.

E-handelsvirksomheder i Søften og Hadsten får mulighed for at etablere mindre butikker i sammenhæng med deres lager.

Byrådet i Favrskov besluttede i december 2019 at give e-handelsvirksomheder i Søften Erhverv og i erhvervsområdet omkring Gammel Sellingvej i det sydlige Hadsten nye muligheder for også at sælge deres varer lokalt fra mindre butikker.

Begge steder bliver det nu muligt for e-handelsvirksomheder med større lagerfaciliteter at indrette butikker på op til 250 kvm med salg til private. 

Borgmester Nils Borring er glad for, at byrådet understøtter e-handlen i Favrskov ved at imødekomme et af erhvervslivets store ønsker på området.

- Vi har et godt samarbejde med erhvervslivet i Favrskov, og det indebærer naturligvis, at vi lytter til hinanden. Det har været et ønske fra e-handelsvirksomhederne også at drive små butikker, og det får de nu mulighed for. E-handel er et område i vækst – ikke mindst her i Favrskov - og de nye rammer vil helt sikkert bidrage til at styrke den samlede omsætning i Favrskov, hvilket kommer hele kommunen til gode. Det er selvfølgelig glædeligt, siger Nils Borring.

Samtidig med at e-handelsvirksomhederne får nye lokale salgsmuligheder i Søften og Hadsten, bliver det også muligt at etablere enkelte større detailbutikker i både Hammel og Hadsten.

Baggrunden for at tilbyde de nye handelsmuligheder er, foruden ønsket fra erhvervslivet, at øget e-handel og konkurrence fra nabokommuner fremadrettet vil koste omsætning for butikkerne i Favrskov.

De nye muligheder vurderes i en rapport fra Institut for Center-Planlægning at resultere i øget lokal handel, hvilket vil styrke omsætningen i Favrskovs detailhandel med 110 millioner kroner om året. Samtidig forventes de nye muligheder ikke at medføre risiko for lukning af allerede eksisterende detailbutikker.

Senest opdateret

16.01.2020
krtr