You are here

Lokal VVS'er laver lynproduktion til institutioner

  • Barn tager håndsæbe på ved udendørs håndvask

    De mobile vaske er koblet til vand og afløb, og armaturerne er elektriske, så børnene ikke skal have fat i dem. Her besigtiger Lars Nonboe nogle af de nye vaske i Børnehuset Ellemose i Hadsten.

  • Mobile håndvaske i lange rækker

    De mobile vaske er koblet til vand og afløb, og armaturerne er elektriske, så børnene ikke skal have fat i dem. Her besigtiger Lars Nonboe nogle af de nye vaske i Børnehuset Ellemose i Hadsten.

Byens VVS designede og producerede i lyntempo mobile håndvaske til institutionerne i Favrskov i forbindelse med genåbningen.

To dage inden børnehaver, vuggestuer og skoler skulle åbne igen, fik ejer af Byens VVS i Hadsten, Lars Nonboe, et opkald fra Favrskov Kommune. Han blev spurgt om han i rekordfart kunne designe, producere og opsætte 20 mobile håndvaske i daginstitutionerne og på en enkelt skole.

- Det var en spændende udfordring, og jeg kaldte øjeblikkeligt tre montører ind, så vi hver især kunne sidde og tegne på nogle ideer. Vi vidste, at det skulle være holdbart, brugbart for små børn, og så skulle vi kunne bygge og montere det i en fart. Da vi havde udvekslet vores ideer, lavede vi en råtegning, og så skyndte vi os ud og købte materialer til en prototype, som vi havde klar om aftenen, siger Lars Nonboe.

Næste morgen kom en medarbejder fra Ejendomscentret i Favrskov Kommune og så prototypen, og efter et par små justeringer lavede Favrskov Kommune en bestilling på 20 enheder, som dagen efter blev udvidet til 30 enheder.

- Vi fik lynende travlt. Vi havde i designfasen sikret os, at vi kunne få de nødvendige dele, for det nyttede jo ikke noget at bruge ting i restordre, når det endelige produkt skulle stå færdigmonteret dagen efter. Vi var tre mand afsted efter materialer, og så byggede vi på livet løs. Allerede næste morgen begyndte vi at montere dem ude ved institutionerne. Dagen efter var vi oppe på tre montørhold, der var i gang, siger Lars Nonboe.

Byens VVS har som mange andre virksomheder oplevet, at coronakrisen koster omsætning. Men den anderledes oplevelse med design, produktion og opsætning i lyntempo ville Lars Nonboe ikke være foruden.

- Det har været vildt! Og enormt sjovt. Jeg ved ikke engang, om det løber rundt for os, men hvis bare vi holder skindet på næsen, så er det også okay. Det har været en helt anderledes måde at arbejde på, og alle mine medarbejdere har haft ja-hatten på – det har været fantastisk at træde sammen om et projekt med en superkort deadline. Normalt betyder æstetikken meget for vores kunder, men her har hastigheden været vigtigere, og det har udfordret og udviklet os. Selv om det er gået stærkt, står vi naturligvis på mål for kvaliteten og funktionaliteten. Det har været en rigtig god oplevelse for os som virksomhed midt i en ellers trist situation, siger Lars Nonboe.

Senest opdateret

29.04.2020
krtr