You are here

Erhvervslivet har også et ansvar

Hoyer i Hadsten hjælper gerne med at skaffe flere unge til erhvervsuddannelserne.

Hoyer i Hadsten har i år åbnet dørene for skoleelever, der gerne ville se og høre mere om, hvilke arbejdsopgaver, der er i de mange virksomheder, der har brug for unge med en erhvervsuddannelse. Det er sket som en del af projektet Smartskills.nu, der blandt andet har som mål at øge kendskabet til erhvervsuddannelserne, så de unge får øjnene op for, hvad erhvervsuddannelser er og i højere grad vælger dem.

I alt 25 virksomheder valgte at bruge tid på at vise dagligdagen frem for nogle af eleverne i de ældste folkeskoleklasser. Hos Hoyer fortæller marketing manager Jonas Løgstrup Hansen, at det er oplagt for erhvervslivet at hjælpe til med at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

- Det er vigtigt, at politikerne har fokus på at bringe erhvervsuddannelserne i spil som potentiel karrierevej. I den forbindelse skal vi vise de unge, at man som faglært har rigtig mange og gode karrieremuligheder, og lige præcis der har vi noget at byde ind med. Som virksomhed har vi også et ansvar for at hjælpe med at vende udviklingen, og vi har dygtige og engagerede medarbejdere, som eleverne kan spejle sig selv i. Det er vigtigt. Vi skal lige præcis vise, hvad man laver ude i virksomhederne, og det vil vi gerne afsætte ressourcer til, siger Jonas Løgstrup Hansen.

Hoyer bruger samtidig besøget til at få et lille indblik i den generation, som skal være med til at drive dansk erhverv inden for en overskuelig årrække. I den forbindelse bliver virksomhedsbesøgene til en mulighed for at vise sig frem som en potentiel fremtidig arbejdsplads.

- Der er mange forskellige muligheder i erhvervslivet for de unge – og mange forskellige muligheder for deres fremtid. Vi vil som virksomhed gerne have, at det bliver lettere at finde nye medarbejdere til elevstillinger, og vi tror, at et virksomhedsbesøg kan få betydning for de unges valg af uddannelse. Vi har oplevet, at eleverne brænder for at komme rundt i virksomheden og få et indblik i de opgaver, der løses i de forskellige afdelinger. Det giver dem en bedre praktisk forståelse, som de kan bruge, når de skal vælge uddannelse, siger Jonas Løgstrup Hansen.

Læs også: Nils Borring: Flot at virksomhederne tager ansvar for at få folk i job

Læs også: DI: Favrskov Kommune bedst i kategorien "Arbejdskraft"

Senest opdateret

11.12.2018
krtr