You are here

Fællesskab og livskvalitet

Fællesskab og livskvalitet

Social balance i hverdagslivet 

Familie, venner, naboer og foreninger giver mulighed for gode fællesskaber. Mennesket er et socialt væsen, og social balance opnår man ved at være med i store eller små fællesskaber. Brug de kommunale tilbud og de frivillige organisationer til samvær med andre. 

Hvis man har nogen at være sammen med, at være aktiv sammen med, at få en god snak og et godt grin sammen med, så er det også godt for sundheden. Mennesker, der ikke føler sig ensomme, lever længere og har færre sygdomme.

 

Psykisk balance i hverdagslivet

Et godt humør og et optimistisk livssyn er godt for psyken. Psykisk balance handler om humøret og livsglæden. Man får et bedre humør af motion og samvær med andre mennesker. 

Man kan også komme i godt humør ved at dyrke sine interesser og fx høre sin yndlingsmusik. Det er meget individuelt, hvad der skaber psykisk balance, men det  vigtigste er at sørge for at holde sit humør oppe og glæden ved livet intakt. 

 

Vil du vide mere

  • Læs mere om mulighederne for at blive en del af et fællesskab på favrskov.dk/sammen-mod-ensomhed. I øvrigt henvises til Ældre Sagen, Røde Kors og andre frivilliges mange tilbud, lokale idrætsforeninger og aftenskoler.
  • Besøg Frivilligcenter Favrskovs hjemmeside: frivilligcenterfavrskov.dk 

Senest opdateret

02.12.2020
toi