You are here

Mød en skoleleder

Helle Klejs er skoleleder på Rønbækskolen.

Jeg startede som skoleleder på Rønbækskolen i august 2015, og kom fra en stilling som viceskoleleder i Aarhus. Oprindeligt er jeg uddannet folkeskolelærer og blev i juni 2015 færdig med min DOL-uddannelse. 

Jeg er stadig ved at finde mig til rette her, for der er selvfølgelig meget, der er nyt. 78 ansatte refererer til mig, så er der masser af ansigter at få styr på. Jeg er på besøgsrundtur i alle skolens klasser, så jeg både kan hilse på eleverne og se lærere og pædagoger i deres rette element.

Er der forskel på at arbejde i Favrskov i forhold til en større kommune?

Når du arbejder som skoleleder i Favrskov, er du tæt på forvaltningen - både skolechefen og politikerne. Det betyder også, at du er tættere på de steder, hvor beslutningerne træffes.

I mine øjne er det positivt, for du får både god rygdækning, støtte og indflydelse, og det er nemt at få kontakt til de personer, som kan hjælpe dig videre, hvis du har et problem. Udfordringen kan på den anden side være, at mange har en mening om det, du laver.

Hvad overraskede dig mest, da du blev ansat?

Der er en stor social kapital her trods et øget arbejdspres. Alle ansatte er meget hjælpsomme og ansvarlige - både i forhold til deres arbejde og i forhold til hinanden.

Jeg har oplevet meget lidt modstand i forhold til min ledelse. Det skyldes med sikkerhed flere ting, men blandt andet at der er en positiv samarbejdende kultur her. Der er en samhørighed mellem ledelse og medarbejder, og jeg oplever en stor anerkendelse af den ledelsesmæssige opgave. Alt i alt giver den gensidige forståelse en god ligeværdighed.  

Hvordan har du oplevet din første tid i Favrskov?

Jeg har fået en fantastisk modtagelse af både medarbejdere og ledelse. Ingen tvivl om det.

Men som nyansat er der bare altid mange ting at forholde sig til! Jeg har haft mange dage ude af huset i forbindelse med diverse kurser og intro-arrangementer. Jeg kunne godt have brugt mere tid til fordybelse og nærvær.

Det er en stor hjælp, at jeg har en mentor, som også er skoleleder. Hende kan jeg løbende sparre med om daglige udfordringer. Vores snakke giver blandt andet en forståelse for de organisatoriske finurligheder, som kan være gode at kende til i det daglige arbejde.

Hvad giver dig energi i dit arbejde?

Det giver mig energi at diskutere struktur og pædagogik med mine kolleger og medarbejderne – og at mærke deres engagement.

Det er også utrolig motiverende at være ude i klasserne sammen med børnene og opleve lærere og pædagoger udfolde sig.

Hvad er god ledelse for dig?

Den gode relation er afgørende for mig. Og jeg vil gerne skabe det allerbedste fundament for mine medarbejdere.

Mit job er at sørge for, at de kan være den bedste udgave af sig selv, så de skaber de rette betingelser for børnenes udvikling. Børnene skal være i centrum og skal trives både fagligt og socialt. For det er vores fornemmeste opgave at skabe robuste og livsduelige børn.

Senest opdateret

09.06.2021
tjoh