You are here

Lyngsøe satte turbo på digital omstilling

  • Direktør i Lyngsøe A/S, Jesper B. Poulsen

    Jesper B. Poulsen, direktør i Lyngsøe A/S, har brugt SMV:Digital til at føre virksomheden gennem en digital transformation.

Lyngsøe A/S har ad tre omgange fået støtte fra SMV:Digital-programmet til en stor digital omstilling.

Da Hinnerup-virksomheden Lyngsøe A/S satte sig som mål at omsætte for 100 millioner kroner i 2025, stod det klart, at virksomhedens it-systemer stod i vejen for målet. Virksomheden, der udvikler, fremstiller og sælger carporte, opbevaringsrum og cykeloverdækninger til private og erhverv, har gennem mange år samarbejdet med Erhvervshus Midtjylland. For to år siden førte samarbejdet til en anbefaling om at søge midler til en digital omstilling under SMV:Digital-programmet.

Midlerne skulle bruges til at skabe sig et overblik over, hvordan virksomhedens gamle it-systemer blev gjort klar til fremtiden. Helt konkret søgte og fik virksomheden 100.000 kroner til en konsulent, der kunne gå hele virksomheden igennem og styre en proces, der mundede ud i klare anbefalinger til nye it-løsninger, der matchede Lyngsøes behov.

- Vi er ikke selv eksperter i it, og det var fantastisk at blive taget i hånden af en, som tog styring på projektet. Der var ingen vej uden om, at vi skulle nytænke vores it-systemer, som slet ikke snakkede sammen, men støtten fra SMV:Digital speedede processen op, og det har haft stor betydning for os, siger direktør i Lyngsøe, Jesper B. Poulsen.

Konsulentens anbefalinger resulterede i en investering på en million kroner i et nyt it-system, og efterfølgende søgte og modtog Lyngsøe en ny omgang støtte på 150.000 kroner til projektstyring af implementeringen af det nye udstyr og software. Implementeringen sikrede, at alle medarbejdere kom i gang med at bruge de nye it-programmer på den rigtige måde, hvilket har effektiviseret processen væsentligt.

- Vi er i gang med at høste frugterne. I vores gamle system havde vi rigtig mange regneark med oplysninger, og i nogle tilfælde var vores kunder registreret ni forskellige steder, fordi systemerne ikke snakkede sammen. Det var en hæmsko for os. Nu snakker alt sammen, hvilket betyder, at vi nu har overblik over vores data og kan bruge dem til at træffe beslutninger, der giver ny vækst, siger Jesper B. Poulsen.

Dermed slutter Lyngsøes brug af SMV:Digital ikke. Virksomheden har fået endnu en portion midler på 100.000 kroner, som skal bruges til videreudvikling af den digitale platform og lean. For eksempel skal fire ledere på leankursus, hvilket skal bidrage til at sikre en optimal udnyttelse af it-systemerne og dermed også en optimal drift.

- Det har været en fantastisk proces. Når man ikke selv er ekspert i it, er det svært at lave en digital transformation. Uden sparringen med Erhvervshus Midtjylland og støtte fra SMV:Digital var vi ikke kommet lige så hurtigt og effektivt i gang. Det var strengt nødvendigt, at vi kom i gang, og det har krævet store ressourcer, men nu er vi i en position, der gør det muligt at nå vores ambitiøse målsætninger, siger Jesper B. Poulsen.

Virksomheder, der gerne vil styrke væksten gennem digitalisering, kan søge SMV:Digital, der yder støtte til digital omstilling af virksomheder i form af tilskud til indkøb af privat rådgivning, innovative sprint-forløb, kompetenceforløb, sparring og netværk samt vejledning om regulering og konkurrencevilkår.

Vil du vide mere om SMV:Digital, så kontakt en af erhvervskonsulenterne i Erhvervshus Midtjylland her.

Senest opdateret

16.01.2020
krtr