You are here

Besøg af skoleklasser har også værdi for virksomhederne

Virksomhedsbesøg er en fantastisk læringsarena for skoleklasser, og virksomhederne får også værdi ud af besøgene.

Hvordan ser dagligdagen ud i en virksomhed? Hvordan udvikler man de produkter, der skal sælges? Og hvordan uddanner man sig egentlig til drømmejobbet?

Det fik to af Rønbækskolens 7. klasser et godt indblik i, da de inden sommerferien besøgte møbelproducenten Andersen Furniture i Søften. Det skete som en del af et forløb, hvor eleverne selv skulle designe og producere møbler.

Hos Andersen Furniture blev eleverne modtaget af en af virksomhedens medarbejdere, som fortalte om sin dagligdag, og hvordan hun jagter sine drømme og ambitioner sammen med sin arbejdsgiver. Eleverne blev vist rundt i produktionen og på lageret for at få et indblik i, hvordan et produkt kommer fra idéfasen til et salg ude i butikkerne.

Direktør i Andersen Furniture, Poul Frandsen, er glad for at vise virksomheden frem til eleverne i Favrskov.

- Vi er ydmyge og stolte over, at en gruppe unge mennesker og lærere vil bruge nogle timer på os, og derfor gør vi vores bedste for at give dem en god oplevelse. Det har også værdi for os at få besøg. Det sætter tanker i gang, når man skal forberede sådan et besøg, hvilket er udviklende i sig selv. Samtidig er det fantastisk at få besøg af unge mennesker og møde deres verden, så vi ikke kun oplever vores egen matrikel, men også får vendt ansigtet udad, siger Poul Frandsen.

En fantastisk læringsarena

Det har også stor værdi for eleverne, når virksomhederne i Favrskov åbner dørene for dem, fortæller pædagogisk konsulent i Favrskov Kommune, Birthe Bitsch Mogensen.

- Det er en fantastisk læringsarena, at eleverne kommer ud og oplever en virksomhed ”live”. Det kan noget helt andet end klasseværelset. Når de oplever rollemodeller og ser alle de forskelle jobmuligheder, så forstår eleverne deres omverden endnu bedre, og det hjælper dem til at blive afklaret om uddannelsesmuligheder og motiverer dem i forhold til skolearbejdet. Det sætter et aftryk, at eleverne ser, hvad der er bag murene i de virksomheder, som de cykler forbi hver dag på vej til skole. Vi sætter stor pris på virksomhedernes åbenhed, og jeg hører gerne fra virksomheder, der gerne vil åbne dørene, siger Birthe Bitsch Mogensen.

Skolebesøget var en del af innovationsforløbet HOP-IN, hvor eleverne har arbejdet med innovation, produceret produkter og besøgt virksomheder for at opleve produktion i stor skala. Den jydske Haandværkerskole, Tradium og Aarhus Tech har åbnet dørene og hjulpet eleverne med at producere deres egne møbler. Tilsvarende har tre møbelproducenter i Favrskov - Andersen Furniture, Global Stole og Hammel Furniture - åbnet dørene for de elever, der deltog i projektet.

Kontakt pædagogisk konsulent Birthe Bitsch Mogensen på bbmo@favrskov.dk eller mobil 2685 8542, hvis du gerne vil høre mere om, hvordan man som virksomhed kommer i gang med skolebesøg.

Senest opdateret

16.01.2020
krtr