You are here

Erhvervslivet har gode vilkår i Favrskov

Byline krtr

Favrskov er på 18. pladsen i Dansk Industris årlige analyse af erhvervsklimaet i de danske kommuner.

Erhvervslivet i Favrskov Kommune har gode rammevilkår. Det viser Dansk Industris årlige analyse af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Favrskov er ifølge analysen den 18. bedste kommune i landet at drive virksomhed i.

Favrskov er i toppen, når det gælder f.eks. byggesagsbehandling og at sikre erhvervslivet arbejdskraft. Derimod trækker kommunens betalingsfrister til erhvervslivet i den modsatte retning.

Borgmester Nils Borring mener, at analysen overordnet viser, at erhvervslivet har gode vilkår i Favrskov.

- Vi har gennem flere år arbejdet ihærdigt på at gøre vores byggesagsbehandling hurtigere, og det får vi ros for i analysen. Vi studser dog lidt over den lave placering i forhold til kommunens betalingsfrister. I corona-perioden har leverandørvirksomheder til Favrskov Kommune haft mulighed for at få deres betaling inden for få dage. Det valgte vi for at hjælpe virksomhederne i en svær tid, men den mulighed har kun 13 virksomheder benyttet sig af. Vi kigger selvfølgelig på, om der er noget, vi skal blive bedre til, understreger Nils Borring.

Virksomhederne har i analysen ikke samme tilfredshed med kommunens information og dialog som i 2019. Det ærgrer Favrskovs borgmester.

- Jeg synes, det er meget ærgerligt, at vi er gået tilbage i forhold til dialogen med erhvervslivet, for det er et område, vi prioriterer højt. Kommunens direktører og jeg besøger hvert år en række virksomheder, og vi har årlige møder med Dansk Byggeri, Dansk Industri og Favrskov Erhvervsråd. Dertil har vi udsendt vores nyhedsbrev til erhvervslivet, ErhvervsNyt, næsten hver måned i 2020. Samtidig har vi igangsat et nyt initiativ, hvor vi sender nye iværksættere en ”tillykke med opstarten”-mail. Jobcentret tager i øvrigt kontakt til omkring 150 virksomheder årligt for at høre, om vi kan hjælpe dem med rekruttering eller fastholdelse af medarbejdere. Vi vil derfor se på, hvordan vi kan forbedre dialogen endnu mere, siger Nils Borring.

Virksomhederne peger i DI-analysen på emner, som de gerne ser, at Favrskov Kommune prioriterer fremadrettet. Her ligger infrastruktur og arbejdskraft i top, og i den forbindelse håber Nils Borring, at erhvervslivet sætter pris på nogle af de nye infrastrukturtiltag i kommunen.

- Vi har lige åbnet et nyt vejspor, der skal lette trafikken omkring motorvejen ved Søften. Vi ved, at det var et stort ønske fra erhvervslivets side – og det er på plads nu. Ligeledes er vi også aktive i arbejdet for en udvidelse af E45 til seks spor. Det samme gælder i forhold til at få afsat penge på de nationale budgetter til en ny rute 26, som vi fortsat mener er en god og nødvendig investering – især for erhvervslivet, siger Nils Borring.

Favrskov Kommune blev i foråret kåret til landets mest erhvervsvenlige kommune i en analyse foretaget af Dansk Byggeri. Senere på året blev kommunen udråbt som den 6. bedste transportkommune af ITD, der er brancheorganisationen for den danske vejgodstransport.

- Analyserne fra erhvervslivet bruger vi til at forbedre os. Det har værdi for os at få fingerpeg om, hvor erhvervslivet gerne vil have, at vi sætter ind, og vi vil granske DI’s analyse nøje. Samlet set er det vores oplevelse, at det står ganske godt til med erhvervsindsatsen i Favrskov Kommune, afslutter Nils Borring.

Se hele analysen fra Dansk Industri her.

Dato: 01. December 2020

Senest opdateret:

01. December 2020