1. præmie til vild idé fra Østervangskolen

26.04.2023
To elever fra Østervangskolen i Hadsten vinder idékonkurrence
To konkurrencevindere fra Østervangskolen
To konkurrencevindere fra Østervangskolen

For tredje år i træk har Østervangskolen i Hadsten haft elever med i finalen i konkurrencen ’Min Vildeste Idé’, og to elever fra 3. klasse fik i år en 1. præmie i indskolingskategorien.

På Østervangskolen har 13 grupper fra indskolingen og fire grupper fra udskolingen deltaget i finaleopløbet om at vinde konkurrencen. Ella Mai Behr og Olivia Berninger fra 3. klasse var i går til præmieoverrækkelse ved Science EXPO i København. Udover at have en oplevelsesrig dag og møde Peter Lund Madsen og Lakserytteren, så tog de to elever også præmien på 3.000 kr. med hjem til klassekassen.

Pigernes konkurrencebidrag var en tegning og beskrivelse af en potetørrer til hunde med en trykflade, der registrerer, når hunde står på den og suger snavs og vand væk fra poterne.

Anne Ørskov, lærer på Østervangskolen, roser eleverne for de mange forskellige bidrag:
- Eleverne har lavet forslag til mangeartede opfindelser. De har eksempelvis lavet opfindelser til affaldssortering, at få strøm ud af gylle, transplantation af kropsdele, vinduespudser-robotter til skyskrabere og selvopladelige el-cykler. Det gør eleverne ekstra motiverede, at de deltager i en konkurrence. Vi fejrer de mange finalister på skolen, og de får fine diplomer fra ’Min Vildeste Idé’.

Sidste år var det også to elever fra Østervangskolen, der løb med 1. pladsen, og mange finalister kom også fra skolen.