200 ukrainere med opholdstilladelse i Favrskov

14.06.2022

Integrationsteamet i Favrskov Kommune har nået en lille milepæl, da de nu har rundet opholdstilladelse nr. 200 til ukrainske statsborgere på flugt fra krigen. De 200 opholdstilladelser er det blevet til siden slutningen af marts måned i år. Til sammenligning modtog kommunen 14 integrationsborgere i hele 2021.

Modtagelsen af de mange nye borgere på kort tid er sket i et samarbejde mellem Integrationsteamet, Ejendomscenteret, Borgerservice, Ydelsescenteret samt skole- og daginstitutionsområdet.

Opgaven har blandt andet været at boligplacere de nye borgere, af få dem oprettet med cpr. nr. og gøre dem digitalt selvhjulpne, få dem tilmeldt en praktiserende læge, sikre at de har et forsørgelsesgrundlag og få meldt børn i skole og daginstitutioner, så der kan arbejdes videre med at hjælpe de mange nye borgere i arbejde og uddannelse, forklarer Laila Brandt Dyrbye, leder af Job og Udvikling i Favrskov Kommune.

- Selv om der undervejs i processen har været behov for mange justeringer, så har fleksibiliteten og den fælles opgaveforståelse været afgørende for, at der nu er fundet en model, som skaber værdi for både borgere og medarbejdere, understreger Laila Brandt Dyrbye.

Udlændingestyrelsen forventer at behandle mange af de resterende 7-8.000 ansøgninger om opholdstilladelse inden sommerferien, og derfor forventes der fortsat at være tryk på modtagelserne de næste uger. Hvad der sker herefter, afhænger formentlig af, hvordan situationen udvikler sig i Ukraine.