Bedre overblik over tilgængelige naturoplevelser for folk med handikap

23.10.2023
Mennesker i rullestol ude i naturen

På Naturstyrelsens hjemmeside udinaturen.dk kan man nu søge efter information om tilgængelighed på ruter og faciliteter i Favrskov Kommune og i resten af landet.

For mennesker, der lever med et handicap, kan der være barrierer, der gør det svært at komme ud i naturen, selvom man har lysten til at komme ud. Videnscenter om handicap arbejder for at gøre op med nogle af disse barrierer gennem projekt "Natur for alle".

Projektet kortlægger og formidler tilgængelige steder i den danske natur, så det bliver lettere og mere overskueligt for personer med et handicap at tage ud i naturen og finde det rette sted alt efter ens specifikke behov og hvor eventyrlysten, man er.

Overblikket over de tilgængelige naturoplevelser findes på Naturstyrelsens hjemmeside udinaturen.dk. Kig efter det orange kørestolslogo.

Projektet er et samarbejde mellem Danske Handicaporganisationer, Friluftsrådet, Sammenslutningen af Unge med Handicap og Videnscenter om handicap. Projektet er støttet af Aage V. Jensens Naturfond og Friluftsrådets udlodningsmidler.

Du kan læse mere om projektet på Videnscenter om handicaps hjemmeside.