Alberte er borger nr. 48.000

Væksten fortsætter i Favrskov, som nu runder en milepæl i befolkningsantallet.

Favrskov er en populær kommune at flytte til, og samtidigt kommer der mange nye babyborgere i de favrskovske hjem. Nu har kommunen rundet de 48.000 borgere, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Det skete den 1. april 2017, hvor Alberte på seks måneder blev borger nummer 48.000, da hun flyttede til Søften sammen med sin mor og far.

Kommunaldirektør Jan Kallestrup var forbi med bamse til Alberte og blomster til forældrene for at markere den glædelige begivenhed.

- Det er en milepæl, vi er nået, og tallene viser tydeligt, at Favrskov er et attraktivt sted at bo. Vi ligger i et smørhul tæt på de store byer, men med masser af smuk natur lige omkring os. Jeg tror, der er mange, der har fået øjnene op for, hvor meget man får for pengene i Favrskov, siger kommunaldirektør Jan Kallestrup.

Rigt foreningsliv og gode institutioner

Albertes far Morten Kærgaard Rasmussen er glad for beslutningen om at flytte fra Aarhus Midtby til Elgårdsminde i Søften.

- Her er vi tæt på motorvejen og kan hurtigt komme på arbejde. Samtidigt blev vi tiltrukket af det rige foreningsliv og de institutioner, der er i området. Vi har fået et lækkert hus og en ideel beliggenhed, som vi er superglade for, siger den nye Favrskov-borger.

Stor købelyst i Favrskov

Søften er et af de områder i Favrskov, hvor byggegrunde er i høj kurs. Men også mange andre steder i kommunen, er der gang i byggeriet og stor købelyst.

- Mange af Favrskovs unge tager fortsat til Aarhus eller andre større byer for at studere, så tallene er et udtryk for, at vi har fået mange nye tilflyttere. Vores mål er at fastholde den gode borgerservice og fortsat tilbyde attraktive grunde og boliger, så vi kan fortsætte den positive udvikling, udtaler Jan Kallestrup.

Favrskov Kommune startede i 2007 med et indbyggertal på 45.000, så der er altså kommet 3.000 ekstra indbyggere til siden. Som udviklingen er nu, tyder meget på, at der ikke går mange år, inden borger nummer 49.000 og 50.000 støder til.

Hvis du overvejer at købe grund i Favrskov, kan du se mulighederne på favrskov.dk/byggegrunde

Dato: 18. april 2017

03. maj 2017