Ann-Marie har fået udviklingsbrillerne på

- Det har været et spændende og meget relevant forløb, og jeg er glad for, at jeg sagde ja til at tage uddannelsen, siger Ann-Marie Bovbjerg.

Med en ny specialuddannelse i borgernær sygepleje i hus har Ann-Marie Bovbjerg fået et bedre helhedsbillede af borgerens situation.

44-årige Ann-Marie Bovbjerg er uddannet sygeplejerske og har i snart fem år været i den kommunale sygepleje i Favrskov Kommune. Nu er hun en af de første 100 sygeplejersker, der på landsplan har taget specialuddannelsen i ”Borgernær Sygepleje”. Uddannelsen er en del af KL’s rekrutterings- og fastholdelsesstrategi på sundheds- og ældreområdet.

- Det har været et spændende og meget relevant forløb, og jeg er glad for, at jeg sagde ja til at tage uddannelsen. Nu skal jeg være med til at finde ud af, hvor min nye viden kan komme rigtigt i spil. Uddannelsen har sat fokus på, at det er vigtigt at have et helhedsbillede af en borgers situation. Det handler om at finde ud af at samarbejde på tværs og se, hvad vi kan gøre smartere og bedre. Jeg skal have udviklingsbrillerne på og komme med forslag til, hvordan vi kan give en endnu bedre sygepleje i mange af de komplekse situationer, hvor vi møder borgerne. Det er min opgave at se helheden, så det virker både for borgeren og kommunens medarbejdere, og samtidig skal vi tænke i det gode samarbejde med andre dele af sundhedsvæsenet, lyder det fra Ann-Marie Bovbjerg, der har taget uddannelsen på VIA University College - Campus Viborg.

Hun har også været ude i forskellige praktikforløb på Regionshospitalet Randers, i Psykiatrien og hos en privatpraktiserende læge.
- Jeg har også været i praktik hos os selv i Favrskov Kommune. Det vil sige, at jeg har været i andre dele end den kommunale sygepleje. Det har været gode ophold, hvor jeg har fået indsigt i deres hverdag og udfordringer. Det giver en større forståelse, og jeg kan se nogle sammenhænge, hvor vi måske kan finde på nye og bedre løsninger, lyder det fra Ann-Marie Bovbjerg.

Dato: 20. december 2019

20. december 2019