Bekæmp kæmpe-bjørneklo inden 15. maj

Grundejere i Favrskov Kommune har pligt til at bekæmpe bjørneklo-planten på deres egne jorde.

Som grundejer i Favrskov Kommune har du pligt til at bekæmpe den giftige kæmpe-bjørneklo på egne arealer inden 15. maj 2017.

Er du grundejer i Favrskov Kommune skal du være opmærksom på, at alle grundejere har pligt til at bekæmpe den giftige og invasive plante, kæmpe-bjørneklo på egne arealer. Når planten bekæmpes kan den ikke sprede frø, og vil på sigt blive udryddet. Vores erfaring er, at planterne ofte står på jordlodder, hvor folk sjældent færdes.

Det er vigtigt, at alle lodsejere bekæmper bjørneklo-planterne, inden de sætter frø, da frøene hurtigt spredes til omkringliggende arealer, og dermed gives problemet videre til andre lodsejere.

Der gælder følgende minimumsfrister for bekæmpelsen:

1. bekæmpelse:                                                       Inden 15. maj

2. bekæmpelse (kontrol af 1. bekæmpelse):           Inden 15. juli

3. bekæmpelse (kontrol af 2. bekæmpelse):           Inden 1. september

Favrskov Kommune fører tilsyn med kommunens vandløb og har pligt til at reagere på manglende bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo. Bevidst manglende bekæmpelse kan føre til politianmeldelse og bøder.

Læs mere om kæmpe-bjørneklo og få gode råd til bekæmpelse. Forekomster af kæmpe-bjørneklo i kommunen kan indrapporteres på 89 64 52 03 eller stni@favrskov.dk.

Dato: 20. april 2017

20. april 2017