Bliv klogere på ørreder og giv dem en hjælpende hånd

Favrskov Kommune og Hadsten Lystfiskeriforening markerer World Fish Migration Day lørdag 21. april 2018 og inviterer alle, både børn og voksne, til at give ørrederne i Rønbækken bedre levevilkår.

Favrskov Kommune har i samarbejde med Hadsten Lystfiskeriforening arbejdet med at forbedre forholdene for ørrederne i Rønbækken. I 2016 blev der blandt andet skabt fri passage for fiskene gennem Hinnerup By ved at lave et nyt stryg, som sikrer, at de kan migrere frit fra havet og helt op til toppen af Rønbækken. Det betyder, at der for første gang i cirka 40 år er ørreder i den øverste del af Rønbækken. Men der mangler gydegrus i netop denne del af vandløbet, og derfor lægger frivillige fra Hadsten Lystfiskeriforening nu grus ud og inviterer samtidig alle til at hjælpe lørdag 21. april 2018 på World Fish Migration Day.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov, Anders G. Christensen, glæder sig over de frivilliges opbakning og indsats for ørrederne i Rønbækken.

- Lystfiskerforeningerne fortjener stor anerkendelse for deres frivillige indsats for at få flere fisk i vandløbene, og World Fish Migration Day er en fin anledning til at hylde dette arbejde samt sætte fokus på at sikre fiskenes livsvigtige vandringer mellem havet og de ferske vande. Jeg håber, at mange vil deltage og dermed få indblik i fiskenes verden, siger Anders G. Christensen (V).

Projektet er blevet til i samarbejde mellem Favrskov Kommune og Hadsten Lystfiskeriforening, og finansieres af Favrskov Kommune samt Fiskeplejemidlernes Gruspulje.

World Fish Migration Day er en international begivenhed, der sætter fokus på fiskenes behov for fri passage, naturlige og varierede forhold. Programmet ved Rønbækken byder også på elfiskeri med mulighed for at komme helt tæt på ørrederne og smagsprøver på røget regnbueørred.

Program for World Fish Migration Day 21. April 2018 kl. 13-15

• Kl. 13.00: Velkomst ved biolog Mette Brandt Mouridsen, Favrskov Kommune.
  • Kl. 13.05: Hør om de fremtidige planer for Rønbækken ved biolog Anne Gro Thomsen, Naturstyrelsen
  • Kl. 13.15: Vær med til at undersøge den nuværende bestand af ørreder i bækken gennem elfiskeri ved biolog Torben Tran Ankjærø, Favrskov Kommune
  • Kl. 13.45: Læg gydegrus, træstammer og skjulesten ud sammen med frivillige fra Hadsten Lystfiskeriforening.
  • Kl. 14.45: Smag på friskrøget ørred ved naturvejleder Vibe Søndergaard Jensen, Favrskov Kommune

Praktiske informationer

Du kan parkere ved Gartneriet Rønbæk A/S, Rønbækvej 23, 8382 Hinnerup. Se et kort over området og mødestedet her Vi anbefaler praktisk tøj og eventuelt gummistøvler.

Dato: 12. april 2018

12. april 2018