Brev i e-Boks giver pas og kørekort til tiden

Borgerservice i Favrskov Kommune er begyndt at sende påmindelsesbreve ud til borgerne, når der er tre måneder til, at deres pas eller kørekort udløber.

Der ryger også en påmindelse af sted i e-Boks, når børnenes pas udløber. Da der er tre måneder til udløbsdatoen, har borgeren god tid til at bestille en tid i Borgerservice for at få det nye kørekort eller pas i hus. De borgere, som er fritaget for digital post, vil modtage et påmindelsesbrev i den almindelige postkasse, så ingen bliver glemt.

Hanne Skytte, afdelingsleder i Borgerservice, har lyttet til erfaringerne med påmindelsen i sit kommunenetværk:
- Erfaringerne har været rigtig gode, og vi har nu gjort det i tre uger, og indtil videre har vi også kun fået positive tilbagemeldinger fra borgerne. Som udgangspunkt er de glade for at blive mindet om, at det nu er ved at være tid, da de ind imellem selv glemmer det eller kommer for sent i tanke om det, når de eksempelvis skal på ferie.

Pas- og kørekortsystemet Biometric giver netop mulighed for at udsende disse breve automatisk. Hanne Skytte mener også, at påmindelserne giver et mere harmonisk arbejdsflow i Borgerservice.
- Vi får spredt betjeningerne mere ud på året og undgår, at der bliver for lang ventetid i nogle perioder. Desuden gør vi noget for at undgå, at folk kører rundt med udløbne kørekort eller panikken ved at opdage, at passet er udløbet, og nu skal man på ferie, siger Hanne Skytte.

Dato: 27. februar 2020

09. september 2021