Der er ’Plads til alle’ i foreningslivet i Hadsten

Red Barnet Favrskov og Favrskov Kommune vil med et helt nyt initiativ hjælpe udsatte børn ind i foreningslivet og i gang med et aktivt fritidsliv. Initiativet hedder ’Plads til Alle’.

Red Barnet Favrskov søsætter nu initiativet ’Plads til alle’ – et initiativ, der skal hjælpe børn i udsatte positioner ind i et godt og aktivt fritidsliv. Frivillige følgevenner skal støtte børn og familier i opstarten af en ny fritidsaktivitet, så de kommer godt i gang. Indsatsen startes i første omgang op i Hadsten, men målet er, at initiativet med tiden kan sprede sig til andre dele af kommunen.

- Vi ser frem til at komme i gang. Lige nu er vi ved at rekruttere frivillige følgevenner, som skal hjælpe børn til og fra fritidsaktiviteterne og sikre, at de kommer godt af sted og får en god start. Vi leder efter folk med hjertet på rette sted, rummelighed og lyst til at gøre en forskel for børn i vores lokalområde. Et godt fritidsliv kan i den grad være et åndehul i en lidt svær hverdag og give mulighed for fællesskab og succesoplevelser. Så det er en frivillig opgave, der er fyldt med mening, siger den nystartede frivillige projektleder Kirsten Graver Christensen, der er tidligere områdeleder for dagtilbuddene i Hadsten By-område.

Målgruppen er primært børn i alderen 5-12 år, hvor forældrene af økonomiske, sociale, kulturelle eller helbredsmæssige årsager ikke er i stand til at understøtte deres børns deltagelse i fritidslivet. Både yngre og ældre børn kan dog også komme i betragtning til at få en følgeven.

’Plads til alle’ er et tæt partnerskab mellem lokalforeningen Red Barnet Favrskov og Favrskov Kommune. Kommunen står blandt andet for at spotte de børn og familier, der kan have brug for vejledning og en hjælpende hånd i form af en frivillig følgeven til barnet.

- Vi er rigtig glade for samarbejdet med Red Barnet. At gå til en fritidsaktivitet er en stor del af børns hverdagsliv i Danmark – det styrker børn og unges netværk. Det handler om at være en del af et fællesskab – at være deltager og føle sig inkluderet. Jeg er af den overbevisning, at det gør en forskel, at den primære drivkraft i projektet er frivillige. Det betyder ikke, at vi som kommune vil fralægge os ansvaret, men at vi i fællesskab og i samarbejde med frivillige skal være med til at bane vej for, at alle børn og unge kan få et godt hverdagsliv, siger Jane Rüdiger, leder af B & U Sundhed. Hun er kommunens tovholder på indsatsen.

Der er intromøde for interesserede nye frivillige følgevenner mandag 19. februar kl. 19.00 - 20.30 i Kulturhuset Sløjfen i Hadsten.

Red Barnet arbejder over hele landet med at sikre udsatte børns fritidsliv gennem projektet ’Plads til Alle’.

Har du spørgsmål, eller vil du gerne være frivillig følgeven i Hadsten og tilmelde dig intromødet, så bedes du kontakte frivilligkonsulent Pernille Lyngsø på pl@redbarnet.dk

Dato: 07. februar 2018

07. februar 2018