You are here

- Det er det bedste, jeg har prøvet

  • Christian Hasager Christensen har draget stor nytte af at deltage i et af kommunens gratis rygestopforløb.

    Christian Hasager Christensen har draget stor nytte af at deltage i et af kommunens gratis rygestopforløb.

Fire rygestopforløb står i kalenderen i sensommeren og efteråret, og Christian Hasager Christensen, der tidligere har deltaget, kan kun anbefale at sikre sig en plads.

41-årige Christian Hasager Christensen fra Hadsten har siden 1998 røget cigaretter med enkelte kortvarige pauser. I juni sidste år besluttede han sig for, at nu skulle det være helt slut med cigaretterne.
- Jeg har tidligere kunnet stoppe, men er altid faldet i igen, hvis jeg var stresset eller på anden måde presset arbejdsmæssigt eller privat. Og jeg har faktisk godt kunnet lide at ryge, selvom det er skideusundt. Det er hyggeligt som en god øl, og så er det en god pause i hverdagen. Men jeg har også tre drenge, jeg gerne vil være noget for sammen med min kone, og der er jo ingen grund til at forkorte ens levetid, hvis man ellers er glad for livet, lyder det fra Christian Hasager Christensen.

Han har været meget glad for at deltage i kommunens gratis forløb med en rygestoprådgiver og følte sig også mentalt godt rustet til at droppe cigaretterne:
- Det er det bedste, jeg har prøvet, for jeg fik sat ord på, hvorfor jeg egentlig ryger, og jeg kunne spejle mig i de øvrige deltagere og høre deres historier. Det var en god ramme for mig. Jeg har det bedre nu, hvor jeg ikke ryger, da mine sanser fungerer, og jeg kan smage noget. Jeg sover også bedre. Jeg har en enkelt kammerat, og med ham er der fokus på livsnydelse. Derfor kan jeg stadig godt finde på at ryge en enkelt smøg sammen med ham, men ikke mere.

Christians tre drenge er meget tilfredse med hans rygestop, og det samme er konen.
- Jeg tog lidt på i starten, men nu ser det fornuftigt ud igen. Jeg har kontor på tredjesal, så det handler om at tage trappen og huske at runde fitness, lyder det fra Christian. 

Fakta:

Fra august og frem til november 2021 er der rygestopforløb i Hinnerup, Ulstrup, Hammel og Hadsten.

Hvis du gerne vil være med, så kan du ringe til kommunens rygestoptelefon på 40 22 82 83 eller sende en mail med dit navn og telefonnummer til rygestop@favrskov.dk 

Dato: 21. juli 2021

Senest opdateret:

09. september 2021