You are here

- Det her tegner til at blive godt

  • Familien Beck har bygget nyt hus på Flegebakken i Hadsten.

    Familien Beck har bygget nyt hus på Flegebakken i Hadsten.

Favrskov Kommune står bag vejrudsigten i juni måned på TV2 Østjylland - og det er med billeder af familien Beck fra Hadsten, som du kan møde her i artiklen.

På en stille plet på Flegebakken i Hadsten med udsigt til skoven og byen har familien Beck slået sig ned i et nybygget hus tegnet efter deres ønsker. Familien tæller 40-årige Niels, 37-årige Lise og døtrene Sofie og Anne på ti og syv år.

Egentlig var der ikke skrevet en flytning ind i familiens drejebog, for tilbage i 2008 forelskede Lise og Niels sig i et skønt hus i landsbyen Lyngå tæt på Hadsten. Huset var gammelt, flot sat i stand og med en stor have. Og så var det i køreafstand til Aarhus, hvilket var et krav i forhold til deres arbejdspladser.
- Det betød også noget, at der var en togstation i Hadsten, for så kunne vi komme rundt. Vi forelskede os i huset og har igennem årene nydt godt af det fantastiske sammenhold og de gode naboer i Lyngå. Man kunne være med til at præge stedet og blev hurtigt involveret, fortæller både Niels og Lise.

Det gamle hus i Lyngå er fra 1897, og haven er stor. Efterhånden var der nok at se til, så ideen med at bygge nyt spirede. Men i første omgang ikke helt med Niels’ gode vilje, for han var ret vild med Lyngå-adressen, ildsjælene og det sociale netværk.
- Jeg fulgte udstykningen her på Flegebakken, og vi snakkede om, at det kunne være spændende at bygge selv og sammen skabe gennemtænkte løsninger på baggrund af vores erfaringer med det at bo i hus. Da vi ikke er specielt praktisk anlagte, kunne vi også begge se en idé i at slippe for at vedligeholde det gamle hus og passe den store have. Så vi blev enige om at købe en grund, og det skulle være på Flegebakken, for pigerne skulle ikke flytte skole, forklarer Lise.

Det var netop Lise, der valgte grunden – ikke for tæt på den trafikerede vej, gerne ved et grønt område og med udsigt til skoven i baggrunden. Og sådan blev det. Sommeren 2019 flyttede de ind. Pigerne går stadig på Østervangskolen tæt på Flegebakken, og Lise kan fortsat køre til jobbet som sekretær på VIA University College i Skejby. Niels er den, der har fået en nye vane med adresseskiftet: Han er begyndt at gå til sit arbejde, der ligger i den gamle stationsbygning i Hadsten, hvor han har sin egen it-virksomhed.
- Det er et godt bytte, og det har været det hele værd. Vi har haft en god proces, hvor vi løbende har kunnet foretage ændringer på huset, og vores placering er den helt rigtige. Når vi sidder i vores køkken-alrum og kigger over mod skoven, så finder vi bare ud af, hvor heldige vi har været, siger Lise og Niels.

Og hvad så med det gode naboskab og alt det sociale, de skattede så højt i Lyngå?
- Der er allerede gang i flere Facebook-grupper, og vi har bestilt hækplanter sammen. Her på vores lille stikvej har vi købt små flagstænger, så vi kan flage på hinandens fødselsdage, og sidste år tog vi sammen til Lilleåmarkedet og dansede. Det her tegner til at blive godt. På en måde er vi alle i samme båd, og det er ikke et lukket samfund. Folk vil gerne hinanden. Da vi havde købt en trampolin til pigerne, gik der ikke mange timer, før den var gravet ned, da en på vejen havde en gravemaskine, og så var der flere, der stødte til med skovl og spade under armen. Så rundede vi af med at spise pizza sammen, lyder det fra Niels.

Læs mere om kommunens ledige boliggrunde.

Dato: 01. juni 2020

Senest opdateret:

01. juni 2020