Du kan brevstemme til EU-valg

Søndag 26. maj 2019 er der valg til Europa-Parlamentet. Frem til 23. maj 2019 har du mulighed for at brevstemme i enhver kommune i Danmark.

Du skal huske at medbringe legitimation.

I Favrskov Kommune kan du brevstemme på følgende adresser:

• Borgerservicecentret, Skovvej 20, Hinnerup (se åbningstiderne)
  • Hadsten Bibliotek, Evald Tangs Allé, Hadsten
  • Hammel Bibliotek, Dalvej 1, Hammel
  • Ulstrup Bibliotek, Hovedgaden 60, Ulstrup
  • Hinnerup Bibliotek, Skovvej 18, Hinnerup

På bibliotekerne kan du kun brevstemme i den betjente åbningstid. Se åbningstiderne.

Hjælpermidler

På alle brevstemmesteder er der sorte filtpenne, en ikke-håndholdt lup, der kan forstørre tekst til mindst firedobbelt størrelse, og led-lampe, hvor du selv kan regulere lysstyrke, lysfarve og lysudfald.
På Borgerservicecentret, Skovvej 20 i Hinnerup er der desuden et hæve-sænke-bord til kørestolsbrugere og et CCTV, der forstørrer en tekst.

Ændring af afstemningssted

Som vælger kan du søge om at få lov til at afgive din stemme på et andet valgsted i bopælskommunen end det, du er tilknyttet i henhold til valglisten. Ændringen skal være begrundet i dit handicap eller nedsatte førlighed.

I forbindelse med Europa-Parlamentsvalget 26. maj 2019 kan du søge om at ændre afstemningssted ved at benytte dette skema. Din ansøgning skal sendes til Borgerservice, Skovvej 20, 8382 Hinnerup senest torsdag 16. maj 2019 kl. 12.00.

Afstemningsstedet Hadsten Nord, Hadsten Kultur- og Idrætscenter er udpeget som særligt handicapvenligt på valgdagen. Det betyder, at der er et særligt hæve-/sænkebord med vippeplade til brug for kørestolsbrugere, en CCTV læseskærm, LED lampe med mulighed for justering af lysstyrke m.m., lup og særlige filtpenne til svagtseende (det særlige bord og CCTV læseskærmen er ikke på de øvrige valgsteder).

Dato: 12. april 2019

02. maj 2019