You are here

En aften med læring og faglig stolthed

 • Lone Bruun Nielsen kunne byde velkommen til en farvestrålende læringsfestival.

  Lone Bruun Nielsen kunne byde velkommen til en farvestrålende læringsfestival.

 • 250 personer var blevet inviteret til læringsfestivalen.

  250 personer var blevet inviteret til læringsfestivalen.

 • Musikskolen satte gang i sang og bevægelse blandt deltagerne.

  Musikskolen satte gang i sang og bevægelse blandt deltagerne.

 • De 16 stande var spækket med gode fortællinger, spændende materialer, videofortællinger og billeder.

  De 16 stande var spækket med gode fortællinger, spændende materialer, videofortællinger og billeder.

Dagtilbudschef Lone Bruun Nielsen kunne i går byde velkommen til en farvestrålende læringsfestival i InSide, der i dagens anledning var blevet pyntet op med vimpler, balloner og spændende faglige stande.

Formålet med læringsfestivalen var at vise, hvad der sker i projektet ’Fremtidens dagtilbud’, hvor målet er at udvikle inspirerende lege- og læringsmiljøer, der i højere grad fremmer børns trivsel, udvikling og læring og ruster dem til fremtidens krav.

Ved læringsfestivalen kunne politikere, bestyrelser og kolleger fra andre institutioner få et kig ind i nogle af de projekter og forløb, der er gang i flere steder.
En af de deltagende institutioner er Naturbørnehaven Klintholm i Hammel, hvor Lone Gade Bækstrøm er daglig leder. Hun siger om læringsfestivalen:

- Vi fik mulighed for at vise vores projekt frem med overskriften ’Kom ind i legen – via legemanuskripter’. Mange kiggede forbi vores stand, og de stillede relevante spørgsmål, så vi havde en god dialog. For os kunne det have været en ide at have flere medarbejdere med, for vi nåede ikke at gå rundt til de øvrige stande og blive inspireret af det, de havde gang i. Men jeg kunne mærke en begejstring og et engagement blandt de deltagende. Den faglige stolthed var helt i front, og det var fedt at mærke den stolthed, for der sker virkelig noget rundt omkring i institutionerne.

Forud for standbesøgene havde deltagerne lyttet til et oplæg om, at voksnes legedeltagelse kan styrke børnenes muligheder for deltagelse og læring. Musikskolens instrumentværksted deltog også og fik publikum til at deltage i sangen.

Lone Bruun Nielsen, dagtilbudschef i Favrskov Kommune, glæder sig over, at dagtilbuddene lykkedes med at vise, hvordan de arbejder med børnenes trivsel, udvikling og læring:
- Der arbejdes hver dag med mange forskellige småprojekter, hvor den enkelte enhed eksperimenterer og nytænker nye veje at gå, og aftenen var blot et ’lille kig ind’ i alt det spændende, der foregår, når et barn går i et af Favrskov Kommunes dagtilbud. Medarbejderne har med deres kreativitet og fagprofessionelle tilgang til arbejdet formået at iscenesætte hverdagen, og jeg håber, at de enkelte stande har givet inspiration til videre drøftelser blandt politikere, bestyrelser og medarbejdere om vigtigheden af god kvalitet i vores dagtilbud.

 

Dato: 07. februar 2020

Senest opdateret:

07. februar 2020