Endnu en grundlovsceremoni i Favrskov

Grundlovsceremonien foregik i Store sal i InSide i Hammel.

Otte borgere deltog i går i den anden grundlovsceremoni i Favrskov Kommune.

Grundet corona-situationen var det et arrangement uden håndtryk og med god afstand mellem de deltagende familier. Arrangementet var som sidste gang stadig præget af en lidt højtidelig stemning og stor glæde.

Borgmester Nils Borring holdt en tale, hvor han blandt andet sagde:

- Efter talen her skriver I under på, at I vil overholde dansk lovgivning, Danmarks Riges grundlov, og respektere grundlæggende danske værdier og retsprincipper, herunder det danske demokrati.

Netop ordet ’demokrati’ er flettet godt og grundigt ind i danskernes DNA. Vi har tradition for at diskutere, argumentere, inddrage og tage beslutninger, hvor flertallet bestemmer. Vi søger indflydelse og deltager i bestyrelser, udvalg, råd og nævn. Det begynder allerede i folkeskolen med elevråd – og nogle vil sige, at det begynder hjemme i familierne, hvor der også bliver lyttet til de mindste familiemedlemmer.

Dato: 15. september 2020

15. september 2020