You are here

Ensomhed er som en mur af glas

Børnene kom med nogle af de bedste svar, da Røde Kors på familiemessen i Hadsten spurgte de besøgende om, hvad ensomhed er.

- Ensomhed er, som om der er en mur af glas omkring en.

Sådan svarede en pige på ni-ti år, da Margit Sandvang Larsen spurgte hende, hvad ensomhed er.

Det skete i forbindelse med familiemessen i Hadsten i søndags, hvor Røde Kors havde en stand. I alt 156 samtaler om ensomhed blev det til i løbet af dagen, og Margit Sandvang Larsen, der er formand for Røde Kors i Hadsten-Hinnerup, har noteret mange af beskrivelserne af ensomhed ned og vil nu kigge nærmere på, hvad der kan uddrages af dem.

- Det var dejligt at snakke med så mange mennesker. Faktisk var børnene bedre til at tale om ensomhed end de voksne. Børnene kunne let sætte ord på emnet og fortælle, at de nogle gange selv kunne føle sig ensomme, mens de voksne havde lidt sværere ved det, siger Margit Sandvang Larsen.

Hun deltager også i en af arbejdsgrupperne i projektet Sammen mod Ensomhed, hvor Favrskov Kommune, Røde Kors og Ældre Sagen sammen med mange andre frivillige organisationer er godt i gang med at udvikle en model, der kan afhjælpe ensomhed. Projektet har været med til at føde ideen om en ny besøgstjeneste, hvor besøgene ligger i weekenden og om aftenen, hvilket kan gøre det nemmere at rekruttere besøgsvenner blandt folk i uddannelse eller i arbejde. En sådan tjeneste er Røde Kors i Hadsten-Hinnerup nu i gang med at etablere, fordi det har vist sig, at mange ældre gerne vil have besøg om aftenen og i weekenden.

Dato: 30. oktober 2018

Senest opdateret:

30. oktober 2018