EU-valg med høj valgdeltagelse

Alle involverede er klar til valgdagen i Voldum Hallen.

Ved Foldby Forsamlingshus markerede flagene, at valget er en festdag.

På valgaftenen blev stemmesedlerne talt op i bunker med 25 stk.

Ved fintællingen bliver de personlige stemmer talt, og alt bliver tjekket frem til, at det går op.

De 14 valgsteder i Favrskov Kommune var godt besøgt dagen igennem til Europa-Parlamentsvalget i går, søndag 26. maj.

Stemmeprocenten satte rekord med 70 procent. Til sammenligning var den 59,4 procent i Favrskov-kredsen ved sidste EU-valg.

Mange tilforordnede vælgere udpeget af partierne og medarbejdere fra Favrskov Kommune sørgede for at løse opgaverne på valgstederne i løbet af dagen. Og det gjorde de godt, fortæller kommunaldirektør Jan Kallestrup:

- Heldigvis har vi mange, der efterhånden har stor erfaring med valghandlinger. Vi kobler de mere erfarne med nyere folk, og dermed har vi dygtige teams alle steder. De første par timer havde de store valgsteder med flere valgborde nogle tekniske udfordringer med de digitale valglister, men det blev heldigvis hurtigt løst. De berørte valgsteder brugte i stedet en papirudgave af valglisten, og det fungerede perfekt. Den eneste ulempe for vælgerne var, at nogle enkelte måtte vente et par ekstra minutter for at få udleveret deres stemmeseddel.

Det sidste optællingsresultat fra Favrskov Kommune blev indrapporteret kort før kl. 22.30 søndag aften. Fintællingen er nu afslutter, og her kan du se resultaterne for Favrskovkredsen - og resten af landet.

Dato: 27. maj 2019

27. maj 2019