Favrskov har fokus på lederudvikling lige nu

51 ledere i Favrskov Kommune deltager i et udviklings- og forskningsprojekt om ledelse, kaldet iLEAD. Samtidig deltager 40 ledere og ca. 750 medarbejdere i testen af et nyt nationalt ledelsesevalueringsværktøj.

Begge tiltag er forankret i Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet.

iLEAD er et nyt digitalt og fleksibelt lederudviklingsværktøj, der fokuserer på hverdagsledelse – og som består af en række små trænings- og læringsmoduler som podcasts, videoer, scenarier, quizzer og refleksionsøvelser. Tidsforbruget for den enkelte leder er omkring 10-15 minutter om dagen. Det betyder, at lederne ikke skal afsted på skolebænken, men at de kan passe ledelsestræningen ind i deres hverdag. Formålet er at styrke kvaliteten af ledelse og undersøge effekten af digital understøttelse af ledelsesudvikling. Herudover indgår resultaterne i et forskningsprojekt om ledelse på Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse. Deltagerne er opdelt i to hold, og det første hold startede 17. februar 2020, mens næste hold starter til april. Forløbet varer to måneder.

I testen af det nye ledelsesevalueringsværktøj deltager 40 ledere fra Favrskov Kommune – primært fra handicap- og psykiatri, ældre- og dagtilbudsområdet. Ledelsesevalueringen kommer til at foregå i april og maj 2020, og her vil lederne blive vurderet af deres overordnede og deres medarbejdere på fem forskellige temaer inden for ledelse.

Kommunaldirektør Jan Kallestrup fortæller, at Favrskov Kommune til stadighed er på udkig efter initiativer og tiltag, der kan bidrage til at udvikle ledere og medarbejdere i kommunen:
- Vi er glade for, at vi har fået mulighed for at være med til at teste de to værktøjer via samarbejdet med centret. Dermed får vi adgang til de allernyeste forskningsmæssige overvejelser om, hvordan vi bedst muligt udvikler vores ledere.

Dato: 05. marts 2020

05. marts 2020