Favrskov styrker den vilde natur

Under overskriften ”Vild med Favrskov” skal en plan for biodiversitet stoppe udryddelsen af arter og skabe mere vild natur til glæde for dyr, planter og mennesker i Favrskov Kommune.

Favrskov Byråd vedtog biodiversitetsplanen 24. juni 2020, og nu er det tid til at lade græsset gro, fylde haven med vilde blomster og hænge fuglehuse og insekthoteller op her og der.

- Vi har brugt mange år på at lære at sortere affald og spare på vandet. Nu er tiden kommet til, at vi skal lære at forstå os på den vilde natur og skabe de bedste betingelser for insekter, blomster og dyr, siger borgmester i Favrskov Kommune, Nils Borring.

Med vedtagelsen af biodiversitetsplanen følger en række initiativer på kommunens egne arealer. Det gælder eksempelvis grønne områder ved skoler, administrationsbygninger og vejsider. Men også borgerne kan bidrage med mere biodiversitet.

- Måske kan man lade områder af græsplænen gro, lade det fældede træ ligge eller samle en bunke kvas. Det tæller alt sammen. Mere natur kommer til at stå urørt og vild, og i starten skal vi nok vænne os til, at det kan se mere rodet ud. Men jeg er sikker på, at vi kommer til at holde af den vilde natur, for med den gør vi vores bedste forsøg på at fremtidssikre vores arter, forklarer Nils Borring.

Særlige toplokaliteter

Som en del af planen er der udpeget naturområder, hvor det er særligt vigtigt at passe på naturen – de såkaldte toplokaliteter. Nogle af dem har offentlig adgang, og dem kan man med fordel besøge for at blive klogere på naturen, lyder opfordringen fra Anders G. Christensen, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov Kommune.

- Vi har masser af smukke naturområder i Favrskov, og mange af dem rummer bestande af Favrskovarter som eksempelvis gul engblomme og rød glente. Der er mange muligheder for at lære mere om vores natur, og det er også et af formålene med biodiversitetsplanen, forklarer Anders G. Christensen.

Læs mere om biodiversitetsplanen og Favrskovs natur på favrskov.dk/vildmedfavrskov

Læs selve biodiversitetsplanen her

Dato: 25. juni 2020