Favrskov styrker kampen mod rotterne

Det bliver sværere at være rotte i Favrskov, efter at kommunen har indgået aftale med en ny skadedyrsbekæmper efter et udbud.

Firmaet Anticimex intensiverer nu kampen mod rotterne i kommunen med bl.a. røgapparater, kameraer, rottehunde og meget andet effektivt udstyr til bekæmpelsen af de firbenede skadedyr.

Samtidigt bliver reaktionstiden mindre fra en borger ser en rotte, til rottebekæmperen rykker ud.

Hvis der er rotter indendørs, rykker Anticimex ud samme dag, hvis borgeren har anmeldt det inden kl. 12 på en hverdag. Hvis det er udendørs, kommer rottebekæmperen senest fire hverdage efter anmeldelsen. Vagttelefonen er desuden åben indtil kl. 22 på alle hverdage for anmeldelser om rotter indendørs.

Stigning i hele Danmark

Formand for Teknik- og miljøudvalget, Kurt Andreassen (V), glæder sig over, at skadedyrsbekæmpelsen nu bliver endnu mere effektiv.

- Der er sket en stort stigning af antallet af rotter i hele Danmark, og det kan vi også mærke i Favrskov. For mange borgere og virksomheder kan rotter være en stor plage, så vi har i kommunen valgt at opprioritere indsatsen og gøre alt, hvad vi kan, for at nedbringe antallet så hurtigt som muligt, udtaler Kurt Andreassen.

Godt samarbejde med Favrskov Forsyning

Anticimex, Borgerservice og Favrskov Forsyning har etableret et godt samarbejde, så rottebekæmpelsen foregår koordineret og effektivt. Favrskov Forsyning står for rottebekæmpelsen i det kommunale kloaksystem. Her har de stor succes med ”intelligente” rottefælder, der registrerer bevægelse og varme. Fælderne dræber rotterne på stedet, så snart de går forbi. Med samarbejdet med Anticimex bliver den jagt kvalificeret yderligere.

- Med den nye aftale og vores fortsatte samarbejde med Favrskov Forsyning, får vi et mere professionelt og effektivt rotteberedskab. Det tror jeg positivt, at borgerne kommer til at opleve, siger Kurt Andreassen.

Anitcimex er nu i gang med at kontakte borgere, der har haft kontakt med den tidligere skadedyrsbekæmper i kommunen og følge op på de aftaler, som er indgået.

Dato: 17. marts 2017

03. maj 2017