You are here

Favrskov Talent har vokseværk

95 elever har ansøgt om at være med i Favrskov Talent, og optagelsesprøven venter til august. Favrskov Musikskole er for første gang med.

Der er stigende interesse for at blive en del af Favrskov Talent. 85 elever har i år søgt om optagelse på en af sportsdisciplinerne, mens 10 elever har søgt på musikdelen, der er med for første gang.  

Eleverne har blandt andet søgt fra Hadsten Skole, Haldum-Hinnerup Skolen, Præstemarkskolen, Rønbækskolen, Skovvangskolen og Søndervangskolen. Der er opbakning til alle fem sportsdiscipliner – håndbold, badminton, fodbold, basketball og e-sport. Desuden er det lige faldet på plads, at HOG Svømning også bliver en del af Favrskov Talent.

På musiklinjen er der søgt bredt inden for både klaver, sang, trommer, marimba og musikproduktion.

Thomas Møller, der er talentkoordinator på sportsdelen, er generelt meget tilfreds med ansøgerantallet, og det han ved om ansøgernes niveau indtil videre.

- Der er en stigende og bred interesse fra flere sportsgrene, og det er glædeligt. Elevernes skoler har nu kigget ansøgerne igennem og vurderet, om de skolefagligt kan håndtere at være med i Favrskov Talent, da de selv skal samle op på det faglige, de går glip af på grund af træningen. I tredje uge af august har vi vores try out, som vi kalder vores optagelsesprøve, og den omgang vil selvfølgelig sortere nogle fra, oplyser Thomas Møller.

Favrskov Musikskole er den store nyhed i Favrskov Talent i år, og musikskoleleder Mette Sandahl håber, at det lykkes at oprette et hold.

- Vi skal have minimum seks deltagere for, at holdet bliver til noget. Vi har ti ansøgere, og selvom optagelsesprøven til august muligvis vil sortere nogle stykker fra, regner vi med at kunne samle et godt hold, siger Mette Sandahl.

Sportstræningerne begynder 2. september 2020, og de kommer til at foregå i Hadsten Kultur- og Idrætscenter, Rønbæk Idrætscenter og fodboldbanerne i både Hadsten og Hinnerup. Der bliver sat busser ind, der kan transportere eleverne mellem skolerne og træningsstederne (dog ikke fra Hammel).

Musikundervisningen begynder torsdag 3. september 2020, og fællesdelen kommer til at foregå i Kulturhus Sløjfen i Hadsten.

Læs mere om Favrskov Talent.

Dato: 07. juli 2020

Senest opdateret:

07. juli 2020